Pamela Anderson anklagas för ”rasistisk” tweet – vägrar ta avstånd

MEDIA. Pamela Andersons Halloween-utstyrsel var ”rasistisk” menar flera medier.

Inför Halloween valde Baywatch-drottningen Pamela Anderson att twittra ut en bild på sig själv iklädd en indianutstyrsel. Detta skulle hon inte ha gjort då hon därmed gjort sig skyldig till ”kulturell appropriering”.

Modeuttrycket kulturell appropiering handlar om att lägga beslag på någon annan folksgrupps kultur och göra den till sin egen. Att vara vit och ha indianskrud på sig är därför en form av denna ”rasism”. Men det är bara rasistiskt om det är vita som gör det; när svarta skådespelare spelar Julius Ceasar, Heimdal, Lancelot och Gustaf Mannerheim beskrivs detta av media istället som ett sätt att ”motverka rasism”.

Samma mainstream-media går nu hårt åt mot Pamela Andersons val av Halloween-utstyrsel och på Twitter får hon stå emot glåpord och hets från så kallade antirasister. Trots detta har hon vägrat att be om ursäkt för tweeten. I sitt svar på kritiken väljer hon kort och gott bara att länka till artikeln The Illogic of Cultural Appropriation som bemöter det absurda och inkonsekventa i begreppet och hur det används.

Källa:
Pamela Anderson Responds to Accusations of Racism Over Halloween Costume

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
3 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Sverker
Sverker
7 månader sedan

Tusan vilken pudding, fortfarande :-) Förstår att groteska människor med ett utseende som inte ens en mor kan älska, gör det enda dom kan, d.v.s. att protestera som barn, och därmed exponera att deras hjärnor är kortslutna, d.v.s. i paritet med deras yttre.

Stefan
Stefan
7 månader sedan

Bra att hon inte viker sig

Rokviken
Rokviken
7 månader sedan

Bra att hon står på sig.
Rretuschering går tydligen alltid hem. Hoppas det håller i längden.