Palermos borgmästare fruktar maffialedd revolt

UTRIKES. Enligt Palermos borgmästare finns en sannolikhet att maffian kan inleda en revolt under coronakrisen.

Det kan inom en snar framtid förekomma social oro och kanske även ren revolt som leds av maffian, fruktar staden Palermos borgmästare Leoluca Orlando. Anledningen är den nöd som breder ut sig under den karantän som införts i Italien.

Läget i Palermo har varit spänt de senaste dagarna. Under torsdagen försökte en grupp plundra en Lidl-butik, vilket har lett till att både den vanliga polisen och karabinjärer, motsvarande gendarmeri, stationerats vid matbutiker.

Hittills har 1 200 familjer i området bett om nödhjälp med mat, något kristna församlingar arbetar med att lösa. Missnöjet verkar dock breda ut sig. I ett videoklipp som spridits på nätet hotar en frustrerad familjefar att ”gå på plundringståg” om han inte kan förse sin dotter med mat.

Oron delas även av det italienska inrikesministeriet, enligt uttalanden som spridits i bland annat dagstidningen La Repubblica. Främst fruktar myndigheterna att maffian på Sicilien och Comorramaffian i Neapel ska ta initiativ till oroligheter.

Källa:
Palermos borgmästare: ”Vi riskerar en maffialedd revolt”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KlausWäring Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Wäring
Medlem

Skyll er själva, era förbannade demokrater. Förutom att lyda det internationella samfundet så är politikerns jobb i den förlamande demokratin endast det att bevara status quo, medan den handlingskraftiga fascismen fick bukt med maffian vilken dock återinstallerades med hjälp av de allierade. Den globalistiska antieuropeiska propagandan hävdar ibland att påståendet om fascisternas framgångar när det gällde att ta itu med maffian var överdrivet, men en italiensk-amerikansk gangsterauktoritet som Sammy Gravano har understrukit att den italienska maffian inte lämnade landet och tog sig till USA för att de så önskade, utan för att de var tvungna pga fascistregimen. Finns det en… Läs mer »

Klaus
Medlem

När judar lämnar landet vet vi att inbördeskrig börjar.