Pakistans premiärminister kan tänka sig använda kärnvapen

UTRIKES. Den pakistanske premiärministern säger sig kunna använda kärnvapen om landet skulle vara på väg att besegras i en konventionellt krig.

Den pakistanske premiärministern Imran Khan har i en intervju med Al Jazeera uttalat att landet kan tänka sig använda kärnvapen i en situation där man håller på att förlora ett konventionellt krig.

I intervjun tydliggör han att Pakistan under hans ledning inte kommer att starta något krig. Han menar dock att om det ändå skulle bli krig kan det hända att kärnvapen blandas in.

— Om Pakistan, gud förbjude, utkämpar ett konventionellt krig och håller på att förlora och landet tvingas välja mellan att ge upp eller kämpa till döden för sin frihet, då vet jag att pakistanierna skulle slåss till döden, säger premiärministern i varnande ordalag.

Nyligen gjorde Khan ett uttalande om att landet inte skulle inleda en kärnvapenutväxling, vilket dock enligt hans talesman var taget ur sitt sammanhang. Talespersonen sade då att landets policy om kärnvapenanvändning, det vill säga att man kan tänka sig att använda kärnvapen om landet är allvarligt hotat, står fast.

Källa:
Pakistani PM Khan hints at nuking India in ‘surrender-or-death’ scenario

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
4 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Child-Of-God
Child-Of-God
9 månader sedan

Ser inte ut som om han hotat med kärnvapen alls.

Men visst kan man knappast lita någon som svär på ”allah’s förbud’. större hycklare finns knappast inte.

Ethny
Ethny
9 månader sedan
Reply to  Child-Of-God

Alla har rätt till att försvara sitt eget land. Är däremot helt emot ”kärnvapen” för detta kan användas till att utrota ett helt folk som vissa har ett speciellt intresse för. PS: Det finns värre vapen än den s.k atombomben, Dresdens Tyskland t.ex 07/10/45 där det påstås av ((())) att det dog 25.000 pers. Öka siffran till 100-500.000 istället. Japan runt 200.000 av båda ”atombomberna”, eller vad det kan ha varit (räknar inte in dödsfall efteråt dock). Detta är inte direkt någon pik mot dig eller något personligt, för du kanske är helt emot detta helt och hållet, att ingen… Läs mer »

Child-Of-God
Child-Of-God
9 månader sedan
Reply to  Ethny

Det stämmer. Jag är av den övertygelsen att det land som inte försvarar sina gränser mer eller mindre är dömd att tas över av främmande makt. detsamma. och säkert ännu viktigare är det att skydda hjärtats gränser.

men det var inte det som jag undrade över. utan huruvida personen verkligen hotat med att ta i med kärnvapen. stämmer inte det så är det ju en falsk anklagelse. man kan ”slåss till döden” på många sätt. verkar inte finnas någon ände på människors hittepå när det gäller djävulskap. men det lär det ju göra ändå!

Ethny
Ethny
9 månader sedan
Reply to  Child-Of-God

Nä du har alldeles rätt i att han inte hotade någon, det enda ”hot” är att han är beredd att skydda sig om några får för sig idén att försöka ta över landet.