Pakistan sköt ner indiska stridsflygplan

UTRIKES. Pakistan har gått ut med att landets militär skjutit ner två indiska stridsflygplan. Enligt uppgifterna har man gripit två piloter från ett av planen.

Nordfront skrev under gårdagen om att Indien angripit mål i den av Pakistan kontrollerade delen av Kashmir-provinsen. Indien uppger att målet var milisen Jaish-e-Mohemmeds ställningar i området. Pakistan påstår dock att de indiska stridsflygplanen genomförde ett förhastat angrepp som inte träffade något av värde.

Som svar på detta angrep Pakistan idag mål i den indiska delen av provinsen. Efter angreppet förföljdes de pakistanska planen av två indiska flygplan, som senare sköts ner. Pakistan uppger att man har gripit två piloter från ett av dessa flygplan.

Pakistan har även släppt filmmaterial som visar ett brinnande flygplansvrak och en person med ögonbindel, som enligt Pakistan är en indisk pilot.

Det har även förekommit uppgifter om att ett pakistanskt flygplan ska ha blivit nedskjutet, något Pakistan dementerar.

Källa:
Uppgifter: Pakistan sköt ned indiska stridsflygplan

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Slipsen
Nybörjare
Slipsen
1 år sedan

Denna konflikt kan eskalera och komma att påverka hela planeten. Vi får helt enkelt avvakta och se hur det utvecklar sig…