Pågen kan inte expandera i Malmö – hindras av akut elbrist

MALMÖ. Elleverantören Eon kan inte leverera den el som företaget Pågen behöver för att utöka sin verksamhet i Malmö. ”Något man hör talas om i u-länder”, kommenterar Pågens vd Anders Carlsson Jerndal.

Det svenska bageriföretaget Pågen har planer på att öka sin kapacitet i Malmö från 85 000 ton bröd per år till 120 000 ton. Men den akuta elbristen i Malmö sätter nu stopp för planerna, då elleverantören Eon inte kan garantera leverans av den extra el som krävs för ökningen.

— Jag hade aldrig väntat mig att få ett sådant besked i ett välutvecklat i-land. Strömbrist är något man hör talas om i u-länder, säger Pågens vd Anders Carlsson Jerndal.

Eventuell kommer nu företagets expansion att ske någon annanstans än i Malmö.

Eon skyller i sin tur problemet på Svenska Kraftnät som menar att stamnätet inte klarar de behov som kommer att finnas i Malmö i framtiden.

Bageriet Pågen grundades 1878 i Malmö av Anders och Matilda Påhlsson och har sedan dess sålt matbröd, hamburgerbröd, korvbröd, kaffebröd, kakor, muffins och skorpor till hela Norden och delar av Europa.

Källa:
Elbrist stoppar Pågen: Något man hört om i u-länder

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments