På internationella hijabdagen ska alla kvinnor bära slöja i solidaritet med muslimer

MÅNGKULTUREN. Rörelsen bakom internationella hijabdagen uppmanar alla kvinnor att bära slöja och visa en bild av detta i sociala medier i solidaritet med muslimer.

Kvinna i hijab.

Sedan 2013 anordnas den internationella hijabdagen den 1 februari varje år. I onsdags lanserade arrangörerna av hijabdagen sin kampanj inför 2019. Genom hashtagen #FreeInHijab (fri i slöja) ska rörelsen visa världen att ingen kvinna är förtryckt eller fängslad i sin slöja, utan att det är ett val av fri vilja, förklarar grundaren Nazma Khan.

Hashtagen ska ”utbilda” alla människor som stämplar slöjan för att vara en symbol för ett förtryck.

— Vi uppmanar kvinnor att höja rösten om att det är deras eget val att bära slöja, för att driva bort alla missuppfattningar, säger Khan.

 ”2017 bildade World Hijab Day en ickekommersiell organisation med syftet att bekämpa diskriminering mot muslimska kvinnor genom ökad medvetenhet och utbildning”, skriver grundarna av rörelsen på sin hemsida.

På internet har Khan anklagats för att sprida politisk islam, något som hon själv bestämt dementerar. Bland hennes kritiker finns kvinnorörelsen i Iran, som kämpar för att få bort slöjan som en del av det muslimska kvinnoförtrycket.

Förra årets upplaga av hijabdagen uppmärksammades bland annat på Hötorget i Stockholm, där en reporter från judiska Dagens Nyheter deltog i jippot och provade slöja.

Källa:
World Hijab Day encourages women to voice their choice

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan

Visst ja, det är ju jvm i hockey, på spåret nystartar, etc.
Nu kan man hitta på vad som helst, svenne banan har redan glömt och accepterat den tragikomiska farsen riksdagsvalet och ställer sig snällt i ledet, tar vad skit som helst och ser dum ut.
Landet är förlorat i bristen på verkliga svenskar som ens öppnar käften.

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

Vad blir nästa idioti? I nordöstra Afrika är nästan 100% av kvinnorna könsstympade. En Könsstympningens dag för att visa oss dumma vitingar hur fria de är?

nordbo
Nybörjare
nordbo
1 år sedan

Sånt där har du skrivit under åren och har senare blivit verklighet i samhället.

Karl med sin negativa digitala påverkan. :-

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan

Hijaben högst upp pekar med fingret mot himlen som anger att det bara finns en gud, muslimernas gud, och med Hans hjälp ska alla otrogna underkasta sig Qu’ran eller dödas.

Så där ska vi alla gå omkring om några år har FN tänkt. Då när alla judar har flyttat hem för att ”svenskarna” har blivit terrorbejakande antisemiter.

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Vilket straff hotar kvinnor och tjejer som inte bär slöja? Våldtäkt eller stening?
Egyptens president varnar utvandrare att de måste anpassa sig:
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=mAPfHeqKtC4
Europas vita ockupationspolitiker är kriminella och idioter.

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan
Reply to  Klaus

Ja, det är ”fina” kulturer. Bögar brukar straffas med gruppvåldtäkt av den manliga släkten, för att ”återskapa släktens heder”.

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan
Reply to  Klaus

En ”svensk” 13-årig flicka sköts 2004 ihjäl med 86 skott när hon var hemma på semester i Kurdistan för att hon hade åkt bil ensam med en grannpojke. Mormor satt i köket och laddade om revolvern så att hela den manliga släkten kunde sätta ett par skott i henne med den allt mer glödheta revolvern – men ”hedern” var räddad.

”Svenskar är barbarer – all kultur har kommit utifrån”

André Devecseri
Nybörjare
André Devecseri
1 år sedan

Vad ska man säga – de är odjur hela bunten! Totalt överflödiga paa denna planet anser jag personligen.

nordbo
Nybörjare
nordbo
1 år sedan

Om man snabbt försöker se på omfattningen av muslimers utbredning i väst samt att deras egna länder förstörs av väst-understödda proxy armeer så har man märkt i denna globala elit utveckling att Rysslands Putin har inget emot ett totalt förslavat Europa som är endast beroende av deras bovete och gas i slutändan. Kina kan vända deras produktion till sin nytta som det alltid har gjort under lång tid när det gäller att vara ”världens fabrik” och även flytta den mer till Indien/Pakistan. Kina sprider gärna ut sin avkomma i trasiga och rasblandade väst i högre positioner som kontrollerar våra inhemska… Läs mer »