Översvämningar i Tyskland – Der Dritte Weg hjälper utsatta tyskar

TYSKLAND. Översvämningar i Nordrhein-Westfalen och Rheinland-Pfalz har hittills krävt minst 133 människors liv. ”Vi ska samla så många handlingskraftiga som möjligt”.

Kraftiga översvämningar i sydvästra Tyskland har orsakat stor förödelse och krävt minst 133 människors liv, enligt tyska medier. Nordfront har lyckats nå Der Dritte Wegs organisatör Julian Bender mitt i kaoset. En något stressad Julian berättar att Der Dritte Weg som första åtgärd samlat in kläder och leksaker och att de nu samtidigt organiserar hjälpaktioner.

Julian Bender

Vi har alla läst om de enorma översvämningarna som drabbat er. Kan du berätta om läget i Tyskland just nu?

— Ja, situationen är fruktansvärd. Många människor har varit tvungna att fly från sina hem och rapporter har inkommit att flera äldre tyskar har omkommit i vattenmassorna.

Der Dritte Weg är ju kända för att ställa upp för utsatta folkkamrater. Hur går tankarna nu kring hjälpaktioner från er sida?

— Ja, precis, det stämmer. Därför kommer Der Dritte Weg tillsammans med sympatisörer arbeta frenetiskt för att samla så många handlingskraftiga som möjligt tills dess att de åter öppnat upp. Tanken är då att vi tar oss dit och hjälper till att bygga upp det som skadats eller förstörts i vattenmassorna. Vi kommer även laga mat och ta med livsmedel till de som redan är på plats. Både till de som är drabbade men även de som är där för att hjälpa till.

DDW kallar alla handlingskraftiga att hjälpa till

Tack, Julian, för att du tog dig tid att berätta om situationen och lycka till med ert räddningsarbete.

— Tack själv. Det är vid sådana här situationer som det är så viktigt att visa att man är en kraft att räkna med.

Nordfront följer utvecklingen i Tyskland och Der Dritte Wegs hjälpaktioner.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments