Övergångsregeringen förbereder förlängning av gränskontroller

INTERNATIONELLT. Danmark har meddelat EU-kommissionen om att man avser förlänga sina gränskontroller ytterligare. Sverige kommer att göra detsamma, men det formella beslutet måste tas när den nya regeringen är bildad.

”Det finns fortsatt ett allvarligt terrorhot mot Danmark och ett avsevärt tryck på Europas yttre gränser. Därför anser regeringen att gränskontrollen är nödvändig för att värna om Danmarks säkerhet”, skriver Danmarks utlännings- och integrationsminister Inger Støjberg i ett pressmeddelande där man bekräftar att man meddelat EU-kommissionen att Danmark förlänger sina extrainsatta gränskontroller.

Sverige har också meddelat att man troligtvis kommer att göra detsamma, men det formella beslutet kan inte tas just nu eftersom landet leds av en övergångsregering.

— Vi kommer att meddela EU-kommissionen om att en förlängning av också våra gränskontroller kan vara aktuell. Samtidigt är det så att beslutet i sak måste komma senare, eftersom vi är en övergångsregering. Men på det här sättet möjliggör vi för en kommande regering och ger den handlingsfrihet, säger justitieminister Morgan Johansson (S).

Att det trots detta är övergångsregeringen som meddelar EU-kommissionen beror på att EU måste få beskedet minst fyra veckor innan det senaste beslutet om extrainsatta gränskontroller löpet ut, vilket det gör i november.

Om ingen har kunnat bilda regering den 11 november kommer det likväl att falla på övergångsregeringen.

— Då kommer vi att behöva ta i den här frågan igen. Men jag utgår ju ifrån att den här processen (med regeringsbildningen) ska vara färdig långt innan dess, även om (Moderatledaren Ulf) Kristersson jobbar i snigelfart och inte verkar kunna lösa den här frågan, säger Morgan Johansson.

Sverige och många andra europeiska länder införde extra gränskontroller i samband med den så kallade flyktingkrisen 2015. Sedan dess har Sverige förlängt beslutet i omgångar, även om man idag motiverar det med ”terrorhot” snarare än en så kallad flyktingkris.

Källa:
Sverige redo förlänga gränskontroller

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KlausLingonetKarl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Om Sverige inte förlänger gränskontrollerna kan rena helvetet bryta ut. Rent konkret skulle det bla innebära att flyktingarna, istället för att få åka gratis grisbil till närmaste ”Asylum-hotel all inclusive”, kommer att få gå till fots de 500 meter som är avståndet mellan den svenska tullen vid Öresundsbron och närmaste asylreception.

Jag har svårt att tänka mig att det är denna förnedring flyktingarna har betalat (((S*r*s VIP N****r Travel inc))) 50-100 tusen kronor för.

Lingonet
Medlem

Det verkar som om övergångsregering så länge som möjligt är något alla partier är överens om.
Då kan man låta den genomföra sionisternas agenda utan att ta egentligt ansvar och sedan låtsas som ingenting hänt när den är över.

Klaus
Medlem

”Övergångs”regering passar bra på invasionen.