Överbefolkning i arabvärldens folkrikaste land

UTRIKES. I det redan överbefolkade Egypten ökar befolkningen allt snabbare, trots att en tredjedel av invånarna lever under fattigdomsgränsen.

I Egypten, som är arabvärldens folkrikaste och Afrikas tredje folkrikaste land, föds 5 000 människor varje dag. Landets befolkning uppgår idag till 100 miljoner och beräknas vara 128 miljoner år 2030. Ändå finns landet inte idag med på listan över världens folkrikast stater.

FN:s World Population Prospects 2019 beräknar dock att Egypten tillsammans med Kongo-Kinshasa, Etiopien och Tanzania år 2100 kommer att peta länder som Brasilien, Bangladesh, Ryssland och Mexiko från denna lista. Landets överbefolkning orsakar redan idag stora problem – en tredjedel av landets befolkning beräknas leva under fattigdomsgränsen.

Myndigheternas lama åtgärder för att stävja denna utveckling har bestått i propagerande för tvåbarnsfamiljer samt erbjudande om billiga preventivmedel. Inget av dessa förslag har synts vinna gehör hos landets befolkning.

Intressant att notera i sammanhanget är att varken landets myndigheter eller globala organ har hörts argumentera för sterilisering eller barnlöshet – metoder som vitt propageras för i västvärlden för att stävja den förmenta globala klimatkrisen – som lämpligt att tillämpa för detta folk.

I FN:s Global Compact for Migration framgår vidare att detta globalistorgan ser massmigration till västvärlden, med folkutbyte som följd, som lösningen på problemen med överbefolkning i tredje världen.

Källa:
Egypten vill se färre barn: ”Två räcker”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HaraldLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Bomber harris kunde fixat det om inte sverige fanns, vänsterpittor brukar ju argumentera: ”titta hur stort sverige är, vi kan ta emot massor av flyktingar”
Sen missar de fakta som att sverige skulle rymmas flera ggr om i EN AV VÄRLDENS PÅ NATURRIKEDOMAR RIKASTE KONTINENTER, AFRIKA!

Lingonet
Medlem

Den med minsta förstånd bör fatta hur sverige kommer se ut om något decennium, då hamnar väl vi högt på befolkningslistan i förhållande till storlek.

Harald
Medlem

Det är väl bäst dom kommer hit då och räddar välfärden och klimatet.