Över 24 timmars väntetid på akuten i Norrbotten

NORRBOTTEN. På Norrbottens största sjukhus i Sunderbyn uppmanas patienter som söker hjälp på akuten att ta med proviant och läkemedel, då väntetiderna ibland övergår 24 timmar.

Sunderby sjukhus. Foto: Tortap (CC-BY-SA-3.0).

På Sunderby sjukhus, som ligger mellan Boden och Luleå och är Norrbottens främsta sjukhus, har en extremt hög arbetsbelastning lett till ovanligt långa väntetider för patienter som söker akut sjukvård.

Nu uppmanas patienter att ta med läkemedel och proviant för minst ett dygn, då väntetiden redan överstigit 24 timmar vid flera tillfällen.

Källor på Sunderby sjukhus som NB Nyhetsbyrån talat med vittnar om en situation som de kallar både ansträngd och ovärdig. Än så länge kan patienter med livshotande tillstånd få hjälp snabbt, men övriga patienter får vänta extremt länge på vård.

Sunderby sjukhus invigdes 1999, och ersatte då sjukhusen i Luleå och Boden. Sjukhuset har drygt 2500 anställda och cirka 380 vårdplatser.

Källa:
Extrema väntetider på akuten i Norrbotten

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SlipsenCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

comment image

Slipsen
Medlem

Döp om skiten till Inte akut med en tilläggsskylt-var god dröj!
Sverige och dess ”vård” är numera ett skämt men man förväntas ändå ha förtroende för samhället, systemet och dess lakejer samt arbeta ihjäl sig och betala miljoner i skatt! Till vad? Lata främlingar, förrädiska politiker samt långa vårdköer.