Östersunds-Posten tar bort kommentarsfält – för mycket kritik mot invandring

MEDIA. Östersunds-Posten blir nästa tidning att ta bort kommentarerna. Anledningen är för att kommentarerna innehåller kritik mot invandring.

I en bloggartikel skriver Östersunds-Postens chefredaktör Hans Lindeberg att artikelkommentarerna nu tas bort. Lindeberg kallar kommentarsfält för ”pissrännor” och menar att anledningen till detta är för att de innehåller ”rasism”.

För redaktörerna har det varit ett tufft jobb. Periodvis vet jag att de fått ta emot mycket, från rena skräpet till den värsta rasismen. Sånt som alltså aldrig publicerats.

Lindeberg har tidigare definierat Sverigedemokraternas politik som ”rasism” då han hindrade partiet från att annonsera inför valet genom att hänvisa till ”mänskliga rättigheter”. Att ”(göra) hela valet till en fråga om invandring” är detsamma som ”rasism” menade Lindeberg då. Han uppger nu att kommentar som kritiserar invandring (=”rasism”) har tvingat ÖP att lägga ner resurser på att censurera, något som tidningen nu slipper.

Lindeberg skyller även ÖP:s och andra mainstream-mediers censur på Anders Behring Breivik:

Efter högerextremisten Anders Behring-Breiviks terrorattentat 2011 som dödade 77 människor kom mediedebatten om de fria kommentarsfälten igång ordentligt.

När det visade sig att Behring-Breivik hade hittat inspiration till sina dåd och sympatisörer bland annat genom olika tidningars artikelkommentarer.

Källa:
De kallades pissrännor – nu slopas artikelkommentarerna

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments