Österrike vill inte ha tvångsinvandring till hela EU – Löfven ilsknar till

UTRIKES. Inför EU-toppmötet i Österrike uttrycker Löfven ilska över att en rad europeiska stater motsätter sig tvångsmottagande av asylsökande.

Inför det stundande EU-toppmötet intervjuade Aftonbladet Stefan Löfven. När han får frågan om huruvida han kommer fortsätta driva frågan om tvångsfördelning av migranter även till stater med invandringskritiska regeringar svarar han frustrerat:

— Jag tänker fortsätta driva frågan här om en tvingande omfördelning av de flyktingar som kommer till Europa. Alla länder har ett ansvar att ta emot asylsökande.

Flera länder i Centraleuropa, exempelvis Ungern och Polen, har vägrat att gå med på ett sådant förslag då de har sett hur invandringen från tredje världen påverkat de västeuropeiska länderna.

Nu har även Österrike, som nu är ordförandeland inom den europeiska unionen, röstat fram en invandringskritisk regering som inte stödjer tvångsfördelningen och därför inte heller driver frågan. Detta är något som gör Löfven ilsken:

— Är man ordförandeland är man till för de länder som ingår i EU. Många länder tycker det är viktigt med en gemensam asylpolitik. Då är det hans skyldighet att driva det.

Källa:
Löfven ilsknar till på Österrike

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
JordanValhallaKarl-Путин ALingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

” Är man ordförandeland är man till för de länder som ingår i EU. Många länder tycker det är viktigt med en gemensam asylpolitik.
Då är det hans skyldighet att driva det”,
underförstått: är man i fickan på sionisterna är man till för det land som fickan tillhör, israel!
Rövèn jobbar på superengagerat, svenne lyssnar.
4 år till av arbete på folkmordet.

Karl-Путин A
Medlem

Alla länder har ett ansvar att ta emot asylsökande.

Det stämmer, men inget land har något ansvar att ta emot ekonomiska migranter utan asylskäl, vilket 98% av dagens migranter saknar. Hade Sverige följt gällande lagar och internationella konventioner så hade vi bara tagit emot några hundra u-länningar om året.

Redan det är för mycket, men det blir naturligtvis en helt annan kostnad att skicka hem 10 000 u-länningar än 2 miljoner den dagen vi ska städa Sverige.

Valhalla
Medlem

Det korttänkande svetsaren inbillar sig att han ska bestämma över Ungerns, Polens och Österrikes inrikespolitik.
Dags att någon inom EU punkterar hans uppblåsta ego och sätter honom på plats. Löfven är bara en liten nolla i jämförelse med Österrikes 30-årige Kurtz

Jordan
Medlem