Österrike vill inte ha tvångsinvandring till hela EU – Löfven ilsknar till

UTRIKES. Inför EU-toppmötet i Österrike uttrycker Löfven ilska över att en rad europeiska stater motsätter sig tvångsmottagande av asylsökande.

Inför det stundande EU-toppmötet intervjuade Aftonbladet Stefan Löfven. När han får frågan om huruvida han kommer fortsätta driva frågan om tvångsfördelning av migranter även till stater med invandringskritiska regeringar svarar han frustrerat:

— Jag tänker fortsätta driva frågan här om en tvingande omfördelning av de flyktingar som kommer till Europa. Alla länder har ett ansvar att ta emot asylsökande.

Flera länder i Centraleuropa, exempelvis Ungern och Polen, har vägrat att gå med på ett sådant förslag då de har sett hur invandringen från tredje världen påverkat de västeuropeiska länderna.

Nu har även Österrike, som nu är ordförandeland inom den europeiska unionen, röstat fram en invandringskritisk regering som inte stödjer tvångsfördelningen och därför inte heller driver frågan. Detta är något som gör Löfven ilsken:

— Är man ordförandeland är man till för de länder som ingår i EU. Många länder tycker det är viktigt med en gemensam asylpolitik. Då är det hans skyldighet att driva det.

Källa:
Löfven ilsknar till på Österrike

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments