Österrike har tröttnat på ljugande invandrare – kollar igenom asylsökandes mobiltelefoner

UTRIKES. I kampen mot illegal invandring ska alla så kallade asylsökare som kommer till Österrike framöver behöva lämna ifrån sig sina mobiltelefoner.

Då allt fler asylsökare inte uppger sin sanna identitet har man i Österrike nu beslutat att framtida asylsökare måste överlämna sina mobiltelefoner. Genom att gå igenom deras telefoner hoppas man därefter kunna bekräfta huruvida personen är den de påstår sig vara eller ej.

Vidare kommer man även med hjälp av mobiltelefonen lättare kunna få fram vilken väg som personen har tagit till landet. Om det då visar sig att personen redan har passerat ett annat EU-land kan man istället skicka tillbaka dem, enligt Dublinförordningen, till det första EU-landet de kom till.

Källa:
Europe migrants: Austria to seize migrants’ phones in asylum clampdown

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
André Devecseri
Nybörjare
2 år sedan

Stackars Bulgarien och Grekland :(

Karl A
Nybörjare
2 år sedan

Grekland får skylla sig självt som inte ens försökt stoppa köttsunamin.

Peter H. Norrland
Nybörjare
2 år sedan

Bra idé, men i Sverige skulle tyvärr sånt här klassas som ”kränkande” och aldrig tillåtas!

Här gör kulturmarxisterna och batikhäxorna allt för att komma på anledningar att få behålla sina små älsklingar i landet!