Österrike åtalar terrorist från Sverige

ISLAMSKA STATEN. En 17-årig flicka lämnade Östergötland för att göra jihad med Islamska staten. Nu åtalas hon av Österrike för terrorbrott.

I början på december grep polisen i Wien den 17-åriga flickan som var på väg att ansluta sig till terrororganisationen Islamska staten. Gripandet kunde ske efter att flickans föräldrar kontaktat polisen och förklarat att de var oroliga för att flickan radikaliserats i sin tro. Flickan ska vara hemmahörande i Linköping.

Den svenska Socialtjänsten försökte i ett tidigt skeende att få flickan utlämnad till Sverige, detta trots att hon inte är misstänkt för något brott mot svensk lag. Det österrikiska rättsväsendet tar dock eget ansvar för flickan och åtalar nu henne för delaktighet i en terroristorganisation. Brottet kan ge upp till fem års fängelse.

Källa:
Östgötska IS-flickan åtalas för terrorism

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om