Oslos polischef vill ”sprida ut” invandrarna för att minska gängkriminalitet

NORGE. En norsk polischef vill att invandrarna i Norge ska ”spridas ut” för att minska gängkriminaliteten. Han jämför även situationen med Sverige som han kallar för ”ohanterbar” och att Norge inte ska hamna i en liknande situation.

De sista månaderna har det inträffat en rad olika grova våldshändelser inom den kriminella miljön som består av ”ungdomar” med invandrarbakgrund. Mycket på grund av att försöka få kontroll över narkotikaförsäljningen i Oslo.

Integrationsminister Sylvi Listhaug och polischefen Hans Sverre Sjøvold påstår att de är bekymrade över den negativa utvecklingen. Sjøvold anser därför att invandrare i Norge borde ”strös ut” i landet och att de inte ska placeras på samma ställe och han menar att denna lösning skulle minska gängkriminaliteten, främst på Grønland och Tøyen i Oslo.

— Bosättningen av nya medborgare i landet är viktigt. Vi bör inte ha stora koncentrationer i städerna. Polisen måste samarbeta med andra offentliga myndigheter för att lösa detta, säger Sjøvold.

Sylvi Listhaug menar att problemet måste lösas och jämför det med situationen i Sverige som hon kallar för ”ohanterbar”.

— Vi kan inte sticka huvudet i sanden när polisen påpekar att utvecklingen går åt fel riktning. I Sverige har de provat den andra varianten, och det har utvecklat sig till helt ohanterbara förhållanden. Här måste vi ta kontroll, säger Listhaug.

Källa:
Politimesteren: – Bør ikke ha store konsentrasjoner av innvandrere i byene

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om