Organiserade nätverk bakom de allra flesta bostadsinbrotten

BROTT. Polisens underrättelsetjänst har i en ny rapport skrivit om att internationella brottsnätverk håller på att bygga upp en infrastruktur för bostadsinbrott i Sverige och redan idag ligger dessa nätverk bakom uppemot hälften av alla bostadsinbrott som begås i Sverige. 

Polisen har nu klarlagt att det är internationella brottsnätverk och ligor som ligger bakom de allra flesta bostadsinbrott som begås i Sverige. De allra flesta av dessa nätverk kommer från Östeuropa, men även från länder på Balkan, i Baltikum och i Sydamerika.

— Under sju år har vi förfinat våra verktyg för att skilja ut typiska mönster i de här brottsserierna. Nu har vi så mycket säkerhet att vi tycker vi kan gå ut och skriva de här rapporterna och påstå att de ligger bakom upp till hälften av alla anmälda bostadsinbrott i Sverige, säger Stefan Pettersson, inriktningsansvarig för internationella brottsnätverk vid polisens underrättelseenhet.

Enligt polisens bedömningar kommer den här typen av brottslighet bara att öka med tiden i och med den fria rörligheten mellan EU-länder och de signaler den ”humanitära stormakten” Sverige sänder ut till omvärlden.

— Våra bedömningar är att antalet bostadsinbrott kommer fortsätta att öka om vi visar oss vara ett tillgängligare land än andra, säger Pettersson.

Nätverken betår enligt polisen av yrkeskriminella män mellan 20 och 45 år gamla med en lång brottskarriär bakom sig. Nätverken känntecknas även av en strikt rollfördelning, stora ekonomiska resurser samt en tydlig ledarstruktur där en eller flera utpekade huvudmän styr nätverken från hemlandet.

I Sverige har man sedan flera ankarpersoner, vilka ofta är landsmän som befunnit sig i Sverige under en längre tid. Deras uppgift är att förse ligorna med allt från bilar till teknik och logistik samt ankarplatser där stöldgods kan förvaras innan det smugglas från Sverige.

Många av nätverken har även ett samarbete med varandra och vissa kan bestå av enbart ett fåtal personer upp till hundratals personer.

Polisens nationella operativa avdelning (NOA) talar om att ”svenskt rättsväsende måste ta ett gemensamt krafttag mot det samhällsproblem som de mobila organiserade kriminella grupperna utgör”.

— De går inte att lösa det här enbart i Sverige med det svenska rättsväsendet. Här måste man jobba med andra länder i och utanför EU. Man måste lagföra dem där det är lämpligt att göra det. Det är där det får störst effekt. För bara för att en gräns är öppen inom EU betyder ju inte det att den ska vara öppen för kriminella, säger Pettersson.

Över 20 000 bostadsinbott anmäls varje år i Sverige och enbart omkring fyra procent av dessa brukar polisen kunna lösa.

Källa:
Polisen: Organiserade bostadsinbrott ökar i Sverige

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

20 Kommentarer till "Organiserade nätverk bakom de allra flesta bostadsinbrotten"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Oscar Dirlewanger
Gäst
Nybörjare
Oscar Dirlewanger

Otippat. Noot! Konstant dessa tjuv svartskallar. Dö!

Poor Whitetrash
Gäst
Nybörjare
Poor Whitetrash

IDIOT!!!
De är från Östeuropa, således white-trash brottslingar. Typ sådana som påstås…ha (((sex-ritual-))) mördat Lisa Holm.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

EU-migranter är lika ”vita” som du din dumma arabafrikan.

nils
Gäst
Nybörjare
nils

Åt helvete med öppna gränser. Skiten väller in i landet och vi tittar på och läser rubriker varje dag invällarnas bravader

peckerwood
Gäst
Nybörjare
peckerwood

samme problemet med dette i norge der polakker,itauere og romenere står bak massiv vinningskriminalitet,men vår regjering prøver å utvise di fleste da heldigvis.men norge må ut av shengen og sverie må ut av eu for å forvare våre grenser

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Folkmordet på oss européer är dolt i ekonomiska termer som ”fri rörlighet för varor, tjänster, personer och kapital”,

kryddat med lite känslotermer som: ”Alla människors lika värde”

och utopiska flumtermer som ”det öppna samhället” och ”en värld utan murar”.

Dessa dogmer gäller naturligtvis inte en viss (((ökenstat))) varifrån idéerna stammar.

Kid
Gäst
Nybörjare
Kid

…som vill ha Golanhöjderna för att kunna stjäla vatten…

Peter
Gäst
Nybörjare
Peter

Det är alltid en massa snack om dessa så gott som olösliga evighetsproblem utan de ger sig på själva grundproblemet. Om vi går ur EU, Schengen och återupprättar våra gränskontroller, så försvinner huvuddelen av alla dessa artificiella problem. Det finns verkliga problem på vår egen utvecklingsnivå som vi behöver lösa och det är detta som kallas för utveckling. Allting annat vi blivit pådyvlade är endast degenerering och retardering som skapar ett rent skitsamhälle.

Black Knight
Gäst
Nybörjare
Black Knight

György Schwartz (GSoros) spekulerade mot kronan i början av 1990 -talet, bl a för att man stödde Svenska barnfamiljer, och som påtryckning för en Svensk EU-ansökan, nu jublar han över att ”sverige” kastar bort totalt 250 Miljarder varje år! på massinvationen och tidigare invandring!
Den oskrivna agendan kan inte bli tydligare! För den som kan och vill förstå!

Black Knight
Gäst
Nybörjare
Black Knight

Minst 6 års fängelse för Bostadsinbrott oavsett om något stjäls, samt att inbrottstjuven/rånaren har fullständigt ansvar för händelseutvecklingen och får alltså skylla sig själv för vad som händer om ägaren ingriper och brottslingen avlider eller skadas!
Alltid livstids utvisning, självklart!
Gränserna ska, som sagt, också stängas och EU lämnas!

CNC
Gäst
Nybörjare
CNC

För ca 10 år sedan, så kapade några vajrar till reglagen till motorn på ett antal båtar under en helg. Pia på varvet tvingade polisen att nästa helg vakta marinan. Dom gömde dig inne i lokalerna och hade maskingevär med sig. Dom tog ett antal polacker med militära gradbeteckningar in tatuerade. Det är allmänt känt att det är polacker som stjäl och dom tar Yamaha för dom är dom enda som har service nätet utbyggt i Polen .

Morningstar
Gäst
Nybörjare
Morningstar

Bloggerskan Lena Holfve bor större delen av året på norra Cypern, den turk-cypriotiska delen. Under åren hon bott där har hon lärt känna både en presidentson och en polischef. Den senare har uttalat sig om Sverige. Här löser vi problem. I Sverige skaffar ni problem. Tydligen utvisar dom alla bråkmakare direkt. Även sina fastlandskusiner. Icke förvånande är brottsligheten nästan icke-existerande där. Ungefär som i Sverige på 50-talet eller nåt.

Peter H. Norrland
Gäst
Nybörjare

Den sedan 1974 ockuperade ”turk-cypriotiska” delen!

Även på den helcypriotiska södra delen av ön är dom stenhård mot importerad kriminalitet, men tyvärr är ”ryssen” för invasiv där med sina maffiametoder!

nordbo
Gäst
Nybörjare
nordbo

– De allra flesta av dessa nätverk kommer från Östeuropa.

Inte nog med att dessa ligor även gör sig en förmögenhet på tiggarnet.

Annie Lööf försvarar ligorna som själ från försvarslösa med att dom OCKSÅ är utsatta.

..http://www.friatider.se/annie-loof-tiggare-som-stjal-fran-pensionarer-ar-utsatta-manniskor

Många inbrott har gått snett varav mord har skett på plats – stölderna på gatan av äldre har lett till dödsfall när dom faller illa osv, men Cs ledare försvarar det kriminella.

Klaus Katzschke
Gäst
Nybörjare
Klaus Katzschke

Ligorna från öst stal bl.a. hela traktorer och till och med kor vid den polsk-tyska gränsen.

Jonny99
Gäst
Nybörjare
Jonny99

Även Karlskrona har problem med vitryssar och vodka maffian! Där är kostar det inte mycket för att anlita någon till otrevligheter.

Klaus Katzschke
Gäst
Nybörjare
Klaus Katzschke

Jag tvivlar att det är bara vitryssar, det är också polacker och ukrainare vid den polsk-tyska gränsen. Mycket stöldgods hade funnits i Polen.
På (((google))) finns det mycket information med sökord
”diebstahl an der polnischen grenze”.

Jonny99
Gäst
Nybörjare
Jonny99

En bra anledning till att skaffa en stadig hund och gärna ett vapen som är dolt men lätt att få fram för en vuxen!

Fuckthiscountrysideways
Gäst
Nybörjare
Fuckthiscountrysideways

Fy fan vad EU är bra😃👍öppna upp gränserna ännu mer det tjänar vi på…DUMME SCHWEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEDEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!😵🔫

Spjutet
Gäst
Nybörjare
Spjutet

Har själv råkat ut för svinen,svensktalande med brytning, o med familj,stor skåpbil,med ett mål,föda familjen med närkrets.Dom slår snabbt,effektivt,ska dom ev flytta ,så börjar dom jobba.i annat fall ligger dom o spanar.I fall att.

wpDiscuz