”Ett narkotikafritt Sverige” prioriterar mer narkotika framför Nationell Idag

För några dagar sedan rapporterade Nationell Idag att man valt att sponsra organisationen Ett narkotikafritt Sverige. Detta resulterade bland annat i att NI kom med som sponsor i tidningen Respons med texten ”sanningsenliga nyheter varje vecka”. Nationell Idag kommenterade på sin hemsida valet att sponsra ENF med att ”Nationell Idag tar fajten mot knarket!” . Man menade också på att ENF är ”en religiöst och politiskt obunden organisation”.

Det senare visade dock inte stämma, för när detta väl uppdagades i media, visade det sig att högsta ledningen för ENF anser att det är viktigare att ha ”rätt” politiska åsikter än att bekämpa narkotika.

Börje Dahl, som är verksamhetschef på ENF, har stoppat sponsringen från Nationell Idag och säger till Sveriges radio att ”vi vill absolut inte, under inga som helst omständigheter förknippas med, än mindre ta emot stöd från en organisation som bygger på främlingsfientlighet och rasism.”

NI:s chefredaktör, Vavra Suk, säger till radion att Nationell Idag är till för ”alla som vill ha alternativa nyheter, som har ledsnat på den politiska korrektheten i de etablerade medierna och som vill höra sanningen som den är.” Han beklagar att ENF inte vill ta emot stöd för att bekämpa droger och att det ”visar på vilken politiskt korrekthet det finns i Sverige”.

Nationalister får inte sponsra drogundervisning

NI sponsrar Ett Narkotikafritt Sverige

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om