Ordningsregler för Nordiska motståndsrörelsens 1 maj-demonstrationer

DEMONSTRATION. Här kommer några ordningsregler till alla som ämnar delta i Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Kungälv eller Ludvika.

Vår avsikt och förhoppning är att åter igen kunna genomföra två värdiga och disciplinerade demonstrationer. För att detta ska kunna uppnås ber vi alla deltagare att följa de regler som gäller för dagen. För de som deltagit på organisationens demonstrationer tidigare kommer det inte bli några överraskningar då reglerna är snarlika. Önskar du mer information om tider och samlingsplatser och allt annat rörande demonstrationerna finner du det här.

  • Var ute i god tid så du är förberedd på eventuella oförutsedda händelser och hinner hitta parkeringsplats och annat.
  • Inga egna fanor, banderoller och skyltar får medtagas utan enbart det som kommer finnas på plats av Motståndsrörelsen är tillåtet.
  • Tystnad ska råda i leden förutom vid sanktionerade slagord. Det kommer finnas en ansvarig funktionär för slagorden och dessa kommer gås igenom på samlingsplatsen.
  • Klä dig propert och utan subkulturella yttringar. Håll koll på väderleksrapporten och klä dig efter den. Träningskläder eller mysbyxor är inte proper klädsel.
  • Maskering är inte tillåten och dessutom olagligt. Att ha mössa, keps, solglasögon eller halsduk är inte att se som maskering.
  • Undvik onödigt provokativt beteende mot polis, motdemonstranter m.fl.
  • Rökning eller förtäring av något slag är otillåtet under demonstrationens gång. En diskret vattenflaska att dricka ur vid törst är tillåtet.
  • Det kommer finnas väl tilltaget med funktionärer och vakter på plats för att garantera demonstrationens säkerhet. Respektera dessa och hörsamma eventuella direktiv.

Tack på förhand för ditt deltagande och för att du följer reglerna. Väl mött i Kungälv och Ludvika!

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om