Orbáns Fidesz utestängda från EU-grupp

EU. Det ungerska regeringspartiet Fidesz har stängts av från sin EU-grupp.

Efter några veckors drev och spekulationer har det ungerska regeringspartiet Fidesz blivit avstängda från center-höger-gruppen EPP i EU-parlamentet. Detta efter att 190 parlamentsledamöter röstat för avstängning medan 3 röstat mot.

Partiet kommer nu inte att få delta i interna möten, rösta eller föreslå kandidater till olika ansvarsposter inom EPP.

Läckta dokument ska göra gällande att Fidesz hade fått en lista med krav för att få fortsätta vara en fullvärdig medlem i gruppen. Bland annat skulle de sluta ”attackera” den ofta berusade EU-bossen Jean-Claude Juncker för att vara i lag med den globalistiska och judiske mångmiljardären George Soros.

Fidesz-partiets ledare och Ungerns premiärminister Viktor Orbán har än så länge inte vikit sig utan väntar på valet till EU-parlamentet den 23 maj, som han tror kommer att resultera i stora valframgångar för populistiska partier. Något som han av någon anledning tror kommer leda till att EPP blir mer toleranta mot Fidezs.

Källa:
Orban’s party suspended from European parliament bloc over ongoing feud with Brussels

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
3 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Grottbjörnen
Grottbjörnen
1 år sedan

vad innebär det i praktiken? bra eller dåligt för Ungern? hoppas det leder till ett Hexit

Charlie
Charlie
1 år sedan
Reply to  Grottbjörnen

Det leder till att grupper till höger om denna blir stärkta. Det är alltså bra, Oraban själv tyckte ju att detta var bra. Ungern är ett östland och de vill inte lämna eftersom de till skillnad från väst tjänar på att vara med i EU.

Fredrika
Fredrika
1 år sedan

Fint. Liberalernas och kulturmarxisternas ställning försvagas alltså. Vi får tacka Moderaterna och Kds Soros- kumpan Lars Aduktus…va heter han nu Auduktson…Akveduktson…nåt.