Orbáns Fidesz utestängda från EU-grupp

EU. Det ungerska regeringspartiet Fidesz har stängts av från sin EU-grupp.

Efter några veckors drev och spekulationer har det ungerska regeringspartiet Fidesz blivit avstängda från center-höger-gruppen EPP i EU-parlamentet. Detta efter att 190 parlamentsledamöter röstat för avstängning medan 3 röstat mot.

Partiet kommer nu inte att få delta i interna möten, rösta eller föreslå kandidater till olika ansvarsposter inom EPP.

Läckta dokument ska göra gällande att Fidesz hade fått en lista med krav för att få fortsätta vara en fullvärdig medlem i gruppen. Bland annat skulle de sluta ”attackera” den ofta berusade EU-bossen Jean-Claude Juncker för att vara i lag med den globalistiska och judiske mångmiljardären George Soros.

Fidesz-partiets ledare och Ungerns premiärminister Viktor Orbán har än så länge inte vikit sig utan väntar på valet till EU-parlamentet den 23 maj, som han tror kommer att resultera i stora valframgångar för populistiska partier. Något som han av någon anledning tror kommer leda till att EPP blir mer toleranta mot Fidezs.

Källa:
Orban’s party suspended from European parliament bloc over ongoing feud with Brussels

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
FredrikaCharlieGrottbjörnen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Grottbjörnen
Medlem

vad innebär det i praktiken? bra eller dåligt för Ungern? hoppas det leder till ett Hexit

Charlie
Medlem

Det leder till att grupper till höger om denna blir stärkta. Det är alltså bra, Oraban själv tyckte ju att detta var bra. Ungern är ett östland och de vill inte lämna eftersom de till skillnad från väst tjänar på att vara med i EU.

Fredrika
Medlem

Fint. Liberalernas och kulturmarxisternas ställning försvagas alltså. Vi får tacka Moderaterna och Kds Soros- kumpan Lars Aduktus…va heter han nu Auduktson…Akveduktson…nåt.