Orban fortsätter som partiledare

UNGERN. Victor Orban får fortsatt förtroende inför landets kommande val.

Victor Orban

Under söndagen höll det ungerska regeringspartiet Fidesz en partikongress där man gav sitt fortsatta förtroende för landets statsminister och tillika partiledare Victor Orban. Stödet från partiet var enhälligt, vilket innebär att Orban nu kan fortsätta som partiledare i ytterligare två år.

Den EU-kritiske Orban har gjort sig känd i såväl Ungern som i utlandet för att bland annat ha motsatt sig kraftigt mot EU:s flyktingpolitik, något som retat gallfeber på europeiska PK-politiker och byråkraterna i Bryssel.

Där andra EU-länder vikit sig för Bryssels påtryckningar om att avbelasta flyktingkatastrofen i bland annat Tyskland har Ungern under Orbans ledning totalvägrat. Istället har Ungern under Orbans ledning valt att bygga ett stängsel vid gränsen för att hindra rasfrämlingar från att komma in i landet.

Tidigare valundersökningar har visat att Orban och hans Fideszparti är det överlägset mest populära partiet i landet som tenderat att röra sig allt längre ut till hörnet på den traditionella höger-vänster skalan. Valundersökningarna visar även att landets centerparti med största sannolikhet kommer att förlora sin andraplats till det ”högerextrema” Jobbik.

I sitt tacktal till partikongressen sade Orban att partiet måste fortsätta sitt arbete med att förstärka de reformer det fått till stånd i landet så att de kan säkerställa att dessa förändringar blir till bestående förändringar.

Hur Orbans fortsatta förtroende tas emot av andra världsledare återstår att se. Men såväl Fidesz som Orban själv har utsatts för hård kritik på senare tid. Speciellt efter att de gett sig på den judiske multimiljardären och globalisten George Soros.

Källa:
Hungary’s Orban accepts party endorsement to fight next election

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
FredrikaKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Viktor Orbán: ”Den som inte kan försvara sitt land har inget land” (apropå byggandet av stängslet och interneringen av asylsökande ”flyktingar” i hårdbevakade containerläger)

I Ungern är det inte tal om att asylanterna ska springa lösa i samhället, bränna bilar och våldta. Ungern finns inte ens med på våldtäktskartan:
comment image

Fredrika
Medlem

Budapest kryllar av judar. Kanske de inte accepterar alla semiter från Mellanöstern som reser nordväst?