Optikaffären Six Million Glasses anklagas för antisemitism

UTRIKES. Den tyska optikaffären Six Million Glasses anklagas för att håna ”Förintelsen”, där sex miljoner judar påstås ha blivit mördade.

En optikaffär i Hamburg med namnet Six Million Glasses anklagas för antisemitism, eftersom siffran sex miljoner ofta associeras med ”Förintelsen”. Ägaren hävdar dock att namnet är baserat på tv-serien Six Million Dollar Man. De lokala judarna var snabba med att gråta ut om händelsen.

— Enligt min erfarenhet av att bo i Tyskland så kan jag säga att det finns en stor okunnighet angående Förintelsen. Tack vare utbildningssystemet i Israel så associerar vi automatiskt siffran sex miljoner med Förintelsen. Det tyska utbildningssystemet har misslyckats i det här fallet, säger israelen Omer Frenkel, boende i Tyskland.

Butikens ägare lovar nu att byta namnet snarast möjligt till A Million Glasses för att inte kränka den judiska befolkningen. Man säger dock i ett uttalande att ingen haft några problem med namnet tidigare, ett namn som butiken haft sedan den öppnade 2006.

Källa:
’Six Million Glasses’ Hamburg store blasted for insensitive name

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Sigfrid says:

  Återigen så snyftar det judiska patrasket om siffran sex miljoner.Denna siffra är bygd på en lögn som skapades av segrarmakterna efter kriget med stort inflytande av judar.Jag är innerligt trött på att höra detta snyftande från judar som ända sedan kriget har sugit åt sig miljoner i skadestånd för den påhittade sagan om förintelsen.

 • Karl A says:

  Ännu ett bevis på att siffran sex miljoner är religion och inte verklighet för en viss folkgrupp.

  Att det bor 6 miljoner judar i Israel måste vara oerhört smärtsamt för alla judar eftersom de ”automatiskt associerar siffran sex miljoner med Förintelsen.”

  Judarna har för övrigt gjort en högst remarkabel demografisk återhämtning på 70 år. Från att ha varit 14 miljoner före den sk förintelsen där sex miljoner strök med, så är de redan 14 miljoner igen.

  http://www.dagen.se/antalet-judar-nastan-lika-manga-som-i-nnan-forintelsen-1.372144

  • Fredrika says:

   Kanske betydde deras Talmudprofetia att sex miljoner judar ska gå under i Israel?

  • Christian Hamilton Christian Hamilton says:

   Detta inträffade direkt efter andra världskriget. De blev förintade men de förintade förökade sig märkligt nog efter att ha blivit förintade, vet inte hur det gick till men statistiksiffrorna säger så.

   • Karl A says:

    Visst är det märkligt: Hitler tillskrivs 6 miljoner förintade judar medan Stalin bevisligen förintade några miljoner – fast inbillad förintelse kanske väger tyngre än verklig förintelse?

 • Jag måste säga att dessa judars ständiga bölande ger mig sex miljoner gapskratt – varje dag!

  Gud förbjude om någon filmade mig när jag skrattade så gott som jag gjorde nyss när jag läste denna rubrik och artikel. Då skulle det ha varit ”ännu en shoa”, som judarna uttrycker det.

  Förstår inte hur någon kan vara en sådan idiot att han eller hon låter sig ledas av detta skräpfolk. Jag menar, går det inte upp för var och en hur judarna exploaterar de påhittade historierna?


 • Lämna ett svar