Om meningen med livet

KAPITEL 1. Vad är meningen med livet? Vad vet vi om livet efter döden?

Foto: CC0.

Under årtusenden har allvarliga människor forskat och grubblat över meningen med livet. Vissa fann sitt livsmål i att hämningslöst njuta av så mycket lust och glädje som livet kunde ge. De blev ytliga materialister. Andra ansåg att detta liv endast var en kort, men svår, prövning; en bro som leder vidare till ett bättre efterliv eller evig fördömelse. Världen sågs alltså som uppdelad i ett liv på denna sida av döden och ett bortre efterliv efter döden. De mest skilda religioner framställde detta efterliv på varierande sätt, var och en i enlighet med den rasliga egenarten av dess grundare och spridare.

Olika prästkaster gjorde mer eller mindre bra affärer tack vare tron på detta efterliv. Alla religioners prästerskap hävdade att de ensamma besatt absolut kunskap om detta efterliv. De sålde positioner, fördelar, hederstitlar och nådegåvor till både levande och döda i enlighet med olika ceremoniella riter. Det var den enklaste och mest primitiva affärsverksamheten, för ingen person återvände från efterlivet och höll prästerna ansvariga. Häxdoktorn hos afrikanska bushmän löpte lika liten risk som de orientaliska magikerna, om han hade som affärsverksamhet att sälja efterlivet till de troende.

I alla tider har det också funnits människor som motsatt sig denna efterlivsmaterialism. En medeltida historia berättar: Två munkar diskuterar i sina konversationer efterlivet med varandra. De föreställer sig alla körer med änglar och välsignade människor, rangskillnaderna mellan olika himmelska platser, den överjordiska musiken, de himmelska hallelujasångerna, Guds tron etc. De lovar varandra att den som dör först ska återvända och visa sig för den andre i en dröm och berätta för honom hur efterlivet verkligen ser ut. Om himmelriket är som de har föreställt sig ska den döde säga ”fullständigt”. Om det är annorlunda ska han säga ”annorlunda”. När en av munkarna till slut dog uppenbarade han sig faktiskt för den andre som överenskommet. Men han sa inte ”fullständigt” eller ”annorlunda”, han sa ”fullständigt annorlunda”.

Detta är gammal kunskap för den nordiska människan: Den Allsmäktige har satt upp en slöja framför livet bortom döden. Det är en hemlighet för oss. Ingen person kan göra anspråk på att ha privilegiet att besitta kunskap om livet efter döden. Och ändå, vår tro och vårt vetande går bortom vårt jordiska liv. Vi vet att var och en av oss är en länk i en ändlös kedja som sträcker sig från de äldsta förfäderna till de mest avlägsna ättlingarna; att vårt blod flödar från förflutna tider genom vårt världsliga liv och in i den avlägsna framtiden. Och denna kunskap breddar vårt synfält och låter oss blicka ut över hundratusentals år. Och denna kunskap ger oss kraften från årtusenden och låter oss ana evigheten. Det placerar oss i den ändlösa cykeln av skapelse.

Vi vet att även personen som är den sista länken i sin släkts kedja kan säkra en evig framtid genom sina verk och gärningar. Den okända arbetaren som mejslar, transporterar och sätter samman byggnadsstenarna för den stora skyddsvallen för det tyska folket eller för de magnifika byggnaderna i Tredje riket, kommer att leva vidare i dessa verk precis som de stora intellektuella skaparna av dessa verk. Soldaten och polismannen, som var garanterna av det säkra återförlivandet av förlorat tyskt land till det tyska riket, och de tysta kämparna för frihet för det tyska folket, kommer alla att leva vidare för evigt i det Stortyska riket precis som rikets stora formgivare.

Vår vördnad för den Allsmäktige är dock så stor att vi förkastar alla försök att beskriva efterlivet i materialistiska termer. Vi erkänner här öppet: Om ett efterliv vet vi ingenting och kommer aldrig veta något.

Med dubbel kraft för denna bekännelse oss till denna sida, till det jordiska livet. Skaparen har placerat oss alla någonstans och på något sätt i detta liv. Vår uppgift är att i möjligaste mån fylla platsen som vi tilldelats.

Skaparen har placerat oss i vårt folks livscykel. Syftet med vårt liv är att fullfölja den uppgift vi givits som delar av denna folkliga organism.

Vi uppfyller denna mening med vårt liv när vi i möjligaste mån utvecklar, formar, tränar och fulländar de krafter och förmågor som Herren givit oss. Vi är på jorden i syfte att kunna fortsätta Guds skapelsearbete i vårt blod, vår kropp, ande och själ.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

11
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
6 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Karl AAnders JonssonLouiseCaesar-AureliusDen-Kristne Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

”Evig Front” publicerades 1939 och består av 20 kapitel som ursprungligen publicerades som enskilda söndagskrönikor i Die Zeit (Tiden), en tyskspråkig tidning i Sudetenland

Observera att ”Die Zeit” av idag är en judisk tidning, som inte bör misstas för originaltidningen.

Originaltidningen, som gavs ut dagligen mellan oktober 1935 till november 1945, var huvudorgan för NSDAP i Riksgau Sudetenland, samt myndighetsutgåva för Riksståthållaren.

https://vk.com/guttersnipe_publications_inc?z=photo-157237914_456241141%2Falbum-157237914_00%2Frev

”Evig Front” är väl värd att läsas, speciellt nu då den finns på svenska.

Vore trevligt om hela boken, efter att samtliga 20 kapitel har publicerats här på Nordfront, även blir tillgänglig som en nedladdningsbar pdf.

Peter
Medlem

Ni skall veta, att det finns en man i Haninge som entydigt och korrekt kan besvara den frågan, nämligen jag! – Det kanske låter förmätet, men det är faktiskt så… och ni kommer att få kännedom om det. Jag tycker att det är bra att frågan är väckt! Jag har stor respekt för alla er övriga som till skillnad från 8-klövern tror på och leds av sant kristna ideal och vill därför giva er Evangelium, när tiden för det rätt är kommen! Kristenheten är ju inget annat än det som Frälsaren och apostlarna förvarnade än saltet som miste sin sälta.… Läs mer »

Den-Kristne
Medlem

Är du också kristen?

Peter
Medlem

Käre Vän! Jag är på Evangeliet troende, vilket de avfallna så kallade ”kristna” inte är. När det gäller Bibeln måste vi hålla oss till bibelgrundtexterna som översättningarna på sina håll betänkligt avviker från. I Mal. 4:5-6 talar Frälsaren om att sända profeten Elia, för att återställa fäders hjärta på söner och söners hjärta på sina fäder… -Det skedde genom Johannes Döparen (i Elia anda) När församlingen sedan hade upprättats talade Petrus om återställelse i kommande dagar, varav vi skall förstå, att avfall från den från början sunda läran har skett. -Jag, namne till Petrus, är nu sysselsatt med återställelsen som… Läs mer »

Den-Kristne
Medlem

Varför får kommentarerna en tumme ner?

Louise
Medlem

Det är så lätt att rättfärdiga en massa i guds namn. Men försök att rättfärdiga dina värderingar utan religion då det bara är en mänsklig konstruktion.

Den-Kristne
Medlem

Jag förstår att ateister har svårt att förstå religion, men även kristna kan rättfärdiga saker utan religion med lite sunt förnuft.

Anonym
Medlem
Anonym

Vackert. Folksjälars mission.

Louise
Medlem

Fri vilja går att diskutera men för förmodlingen har vi alla en möjlighet att tänka (någorlunda) fritt. Och kanske är det så att vi alla kan ge den mening vi vill till livet? Kanske är det en moralisk plikt att skapa den bästa versionen av oss själva? Och tänker vi igenom det tillräckligt så måste det finnas en plats åt oss alla. Vad spelar landsgränser för roll i det stora hela? Hudfärg?

Karl-Путин A
Medlem

”Och tänker vi igenom det tillräckligt så måste det finnas en plats åt oss alla. Vad spelar landsgränser för roll i det stora hela? Hudfärg?”

Inser du hur motsägelsefullt det låter? Var tror du att din plats kommer att vara efter att negertsunamin sköljt över Europa.

Anders Jonsson
Medlem

Suveränt bra att Nordfront publicerar en översättning av ”Evig front”.

För mig har de ”eviga” frågorna stor betydelse och jag är precis som Albert Hartl en före detta katolik så jag känner igen mycket av hans tankegods.

Det är därför det är så bra av Nordfront att publicera detta så att fler och fler kan förstå att nationalsocialismen har ett djup och en ideologisk sanning som ingen annan politisk ideologi har.

Detta eftersom nationalsocialismen inte är endast en politisk ideologi utan också en världsåskådning.