Olympisk gymnastiktränare tog självmord efter anklagelser om sexuella ofredanden

USA. John Geddert coachade det amerikanska gymnastiklandslaget till ett VM-guld 2012. Nu åtalas Geddert för sexuella ofredanden, vilket föranlett att han tagit självmord.

Gymnastiktränaren John Geddert. Foto: Twitter.

John Geddert var gymnastiktränare och coach till det amerikanska gymnastiklandslaget, vilket ledde fram till ett OS-guld år 2012.

Nyligen dök anklagelser upp om att Geddert utsatt gymnaster för sexuella ofredanden. Han åtalades sedermera för flertalet brott, däribland sexuellt ofredande, människohandel och övergrepp.

Samma dag som tränaren skulle på sin rättegång hittades han död i sitt hem.

Mitt kontor har fått reda på att John Gedderts kropp hittades sent i eftermiddags efter att ha tagit sitt eget liv. Det är ett tragiskt slut på en tragisk historia för alla inblandade”, annonserade åklagaren Dana Nessel i torsdags efter upptäckten.

Nu vittnar flera gymnaster, däribland Rachel Denhollander om att de känt till tränarens övergrepp. Redan år 2000 varnade Denhollander andra om att Geddert tafsade på yngre flickor i gymnastikklubben, något som då ignorerades.

Geddert umgicks tidigare mycket med gymnastiklandslagets läkare Larry Nassar, som 2018 för innehav av barnpornografi och ett tiotal sexuella ofredanden av minderåriga flickor.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments