Olika hjärnstrukturer hos könen syns redan hos spädbarn

VETENSKAP. Forskare slår hål på ”genusvetares” så kallade teorier om att kön endast är en ”social konstruktion”, man har nämligen nu kunnat se stora skillnader mellan hur flickors och pojkars hjärnor utvecklas redan från födseln. 

gender

Ett forskarteam av neurologer vid universitetet i Wisconsin-Madison har med hjälp av magnetisk resonanstomografi (MRI) undersökt vilka biologiska skillnader som kan urskiljas mellan könen redan från födseln. Detta gjorde de genom att skanna av och mäta hjärnans utvecklingen hos 149 nyfödda, 77 flickor och 72 pojkar, först vid födseln och senare efter en månad igen.

De hittade då stora skillnader i hur pojkar och flickors hjärnor utvecklades, skillnader som även visade sig vara större än vad forskarna hade förutspått. Förutom att pojkarnas hjärnor växte snabbare i volym än flickornas, utvecklades också olika delar av hjärnan olika snabbt beroende på kön.

Nordfront har tidigare skrivit om att Charlotta Stern, docent vid sociologiska institutionen vid Stockholms universitet, år 2016 genomförde en studie vid namn Undoing insularity: a small study of gender sociology´s big problem. I studien undersökte hon hur de 20 mest citerade artiklarna inom ”genusfältet” mellan åren 2004-2014 ställde sig till kön.

Det visade sig då att endast en av de 20 ”vetenskapliga genusartiklarna” tog upp den forskning som finns gällande biologiska skillnader mellan könen. Resterande ställde sig totalt faktaresistenta till biologiska könsskillnader och hävdade samtidigt att kön enbart är en ”social konstruktion”.

Resultaten från MRI:n kan därför bli en svår utmaning för de så kallade genusvetarna att bortse ifrån. Dessa påstår nämligen ofta att män och kvinnor är födda identiska och att det endast är så kallade sociala konstruktioner som får människor att bete sig olika.

Källa:
Sex differences in human brain structure are already apparent at one month of age 

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
8 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Sverker
Sverker
2 år sedan

Vore spännande om man gjorde denna undersökning på vuxna genusvetare, och då kan bekräfta det vi länge misstänkt, att det istället är hjärnan som är en social konstruktion, som dom fuckat upp :-)

Klaus
Klaus
2 år sedan

Hjärnan är en biologisk konstruktion. Byggplanen ligger i gener, men ”omvärlden” kan fysiskt påverka hjärnan och hela kroppen. Hjärnan är inte heller en social konstrukt, men hjärnans minne kan intalas nonsens som kan påverka psyket negativt.

Torkelsson
Torkelsson
2 år sedan

Män och kvinnor föds med olika uppgifter och syften i livet, det kan båda könen känna sig stolta över. behöver det bli mer komplicerat än så?

.dB.
.dB.
2 år sedan

Infantilt så det förslår.
Klart som korvspad att olikheter finns i hjärnkontoret.

Social missbildning skulle man säga istället.
comment image

Karl A
Karl A
2 år sedan

Genus”vetenskap” hittades på i den judiska kulturmarxistiska Frankfurtskolan som har som mål att rasera våra vita samhällen inifrån med början i den för dem så förhatliga kärnfamiljen. Längst har men kommit i USA och Sverige. Genom att ifrågasätta allt mellan himmel och jord och ge naturliga och invanda företeelser ny innebörd, sk normkritik, så avskaffar man självaste verkligheten. Våra barn växer upp i en värld där självklara saker som att det finns köns- ras- och kulturskillnader är förbjudna och straffbara tankar. Några exempel på (((kulturmarxistisk tolkning))) av verkligheten: Vid brott är det alltid mest synd om gärningsmannen (något som även… Läs mer »

Sverker
Sverker
2 år sedan
Reply to  Karl A

Har Nordfront gjort något reportage om Frankfurterskolan, eller någon överhuvudtaget?
Den ”inrättningen” har fått alldeles för lite strålkastarljus på sig!
En pesthärd av perversa judiska ”idéer”.

Karl A
Karl A
2 år sedan
Reply to  Sverker

Jodå, men det tål att upprepas minst sex miljoner gånger till.

https://www.nordfront.se/vilka-lag-bakom-frankfurtskolan.smr

Dora
Dora
2 år sedan

Jag hade uppmanat alla att läsa originalartikeln, heller än denna summeringen. Det står före exempel i originalartikeln: ”Det var många hjärnområden som skiljde sig strukturellt mellan könen, men det hade varit oaktsamt att dra några raka konklusioner om vad de kan betyda för funktion och beteende.” Alltså ja: det finns fysiska skillnader, men ingen vet med säkerhet hur dessa skillnaderna manifesterar sig hos individerna, kontra vad som är kulturella konstruktioner.
Att summera originalartikeln som att det är ”stora skillnader i hur pojkars och flickors hjärnor utvecklades” är väldigt missledande, och inte vad artikeln säger.