Oktober – så ända in i Norden

Av ,
Nästeskorrespondent
1

MÅNADSRAPPORT. Under oktober har hetsen för att förbjuda Nordiska motståndsrörelsen fortsatt runt om i Norden. I samband med detta har organisationen genomfört ett flertal uppmärksammade aktioner. Här följer en sammanställning av månaden som gått.

Redan under månadens första dagar gick representanter för systemet till angrepp mot Nordiska motståndsrörelsen genom att väcka åtal för ”hets mot folkgrupp” och ”våldsamt upplopp” från den demonstration som genomfördes den 30 september 2017 i Göteborg.

Vad som skiljer detta ”HMF”-åtal från andra är att man från polisen och åklagare Jonas Martinsson valt att ”göra en samlad bedömning”, det vill säga att man verkligen kämpat och till sist vågat sig på att addera exempelvis ”uniform klädsel”, ”taktfast marscherande” och dylikt tillsammans med tyrrunan, för att således uppnå en ”HMF-nivå” motsvarandes ett hakkors eller en tysk hälsningsfras (som är fastslaget som olagligt i demokratin Sverige).

För den som är intresserad av att läsa mer om åtalet rekommenderas Tobias Lindbergs artikel ”Åklagare vill kriminalisera tyrrunan vid Motståndsrörelsens demonstrationer”.

På andra sidan Östersjön har som bekant politrukerna varit desto effektivare och således lyckats få igenom ett organisationsförbud i Åbos hovrätt. I ett uttalande från Nordiska motståndsrörelsen i Finland klargörs dock att förbudet inte vinner laga kraft förrän i slutet av november – förutsatt att inte Högsta domstolen väljer att pröva domen, då dröjer det ännu längre innan beslutet vinner laga kraft.

Den 20 oktober genomfördes därför en blixtdemonstration i Helsingfors. Trots att en del svenskar förvägrades att landstiga, så uppgick deltagarantalet ändå till över hundra man. Efter att ha marscherat genom centrala Helsingfors höll Antti Niemi ett tal utanför inrikesministeriet där det klargjordes att ett förbud inte är mer än tomma ord och att motståndet sannerligen lever. Därefter förflyttade man sig till Esplanadparken där man avrundade dagen genom att sprida flygblad.

I övrigt har man låtit meddela att kampen fortsätter trots förbudsdomen: propaganda i alla dess former sprids, träning och gemenskap fortsätter och motståndet lever! Och den sjätte december arrangeras – oavsett förbud – demonstration på Finland nationaldag!

På andra sidan sundet, alltså i Danmark, har man bedrivit en ”Förintelse”-kampanj. Detta skedde i samband med att den judiske presidenten i det ockuperade Palestina, Reuven Rivlin, kom till Danmark för att tillsammans med den danska statsministern och kronprinsen minnas 75-årsdagen för ”interneringen” av judar i Danmark. Med hjälp av bland annat banderoller och en uppsjö artiklar på danska Nordfront torde det stå klart att ”Holocaust er fup”!

Den sista helgen i oktober var det så dags att se till Norge – och då närmre bestämt torgmöten i Fredrikstad och Moss, båda i Østfold. Bara någon vecka tidigare hade kommunfullmäktige i Fredrikstad bestämt att man skulle ”göra allt i sin makt” för att förhindra Nordiska motståndsrörelsen från att verka i kommunen.

Fredrikstads sossar och rödingar tycks dock inte haft särskilt omfattande arsenal att sätta in mot Motståndsrörelsen. Frånsett att förneka några svenskar tillträde till Norge och att sedan gripa ett fåtal aktivister under torgmötena, så uppstod ingen nämnvärd problematik.

I följande två klipp kan man följa de båda torgmötena i sällskap med Simon Engelin. Utöver tal av Tommy Olsen så intervjuas ett otal aktivister och medlemmar – men även annan media! Klart sevärt!

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Gunnar Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Gunnar
Medlem

Härlig rapport från ännu en mycket god kamp-månad!