Oklar utgång i polskt val enligt vallokalsundersökningar

POLEN. Idag har presidentval hållits i Polen, men än så länge kan ingen segrare utses enligt vallokalsundersökningar.

Under dagen har den andra omgången i Polens presidentval hållits. Enligt de vallokalsundersökningar som släppts kan varken den konservative presidenten Andrzej Duda eller det liberala partiet Medborgarplattformens kandidat Rafak Trzaskowski, som för närvarande är Warszawas borgmästare, utses till segrare.

Enligt en vallokalsundersökning från Ipsos ska 50,4 procent ha röstat på Duda och 49,6 på Trzaskowski, medan en undersökning samma institut släppt senare under kvällen ger ett resultat på 50,8 procent för Duda och 49,2 för Trzaskowski.

Avståndet mellan kandidaterna enligt dessa undersökningar kan vara mindre än felmarginalen, vilket kan betyda att den liberale kandidaten fått fler röster även om det något mer sannolikt är Duda som leder. Det är också oklart hur utlandsröster från den stora polska diasporan kommer påverka resultatet.

Enbart då fler röster har hunnit räknas och redovisas kan ett mer tydligt resultat uttydas. Ett preliminärt resultat väntas komma under morgondagen.

 

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments