Okej att vara islamofob och rasist – för judarnas skull

PROSEMTITISM. Judinnan Deborah Lipstadt anser att antisemitismen måste stoppas även om man blir kallad islamofob.

Inför ”förintelsens” minnesdag var den judiska professorn i religion Deborah Lipstadt i Sverige för att hålla föredrag på Uppsala universitet om problemet med alla araber och muslimer som finns i Sverige.

Man såg även till att betydelsen av Lipstadts besök i Sverige underströks genom att hon var huvudtalare även på riksdagens minnesdag över förintelsen.

”Alla muslimer måste hanteras”
Enligt Deborah Lipstadt är judarnas situation i Sverige svår på grund av alla muslimer som har flyttat hit, vilket hon sade vid sitt besök i Sverige.

Det gäller inte bara de militanta jihadisterna bland vilka judehatet frodas. Samma problem finns även bland icke-våldsamma muslimer.

— Visst finns det våldsamma jihadister, men också många muslimer som aldrig skulle begå något våldsbrott, men som ändå är övertygade om att judar är något ondskefullt. De våldsamma hittar vi och sätter i fängelse, men vi måste också adressera dessa andra, säger Lipstadt.

Hon vill att svenskarna ska sätta press på myndigheterna och kräver att de inte ignorerar antisemitismen, vilket hon själv gavs utrymme att göra som huvudtalare i riksdagen. Hon förstår dock att det finns en rädsla för att bli kallad islamofob. Det har hon själv blivit kallad.

— Men vi måste påkalla det, närhelst vi ser det, säger hon och säger att antisemitismen börjar med judarna men kan sedan övergå till hat mot andra folkgrupper.

Lipstadt sade ingenting om att hot mot andra folkgrupper, till exempel det nordiska folket, också måste bekämpas.

Förnekar att ”förintelsen” är en lögn
Lipstadt erkänner inte att ”förintelsen” av judar under andra världskriget är en lögn, trots att hon studerade David Irvings skrifter inför författandet av sin egen propagandabok Denying the Holocaust som kom ut 1993.

Lipstadts förtal av David Irving i sitt eget lobbyarbete ledde till en rättegång. Den processen skildras i den judiska lobbyfilmfloppen Denial som kom 2016.

Deborah Lipstads lögner i den verkliga rättegången – och den dramatiserade – avhandlas summariskt i videominiserien Denial Holocaust Movie:

Källor:
Förintelseforskare: Bemöt judehatet – även om du kallas islamofob
Förintelsens minnesdag i riksdagen
The Lies and Deceptions of Deborah Lipstadt

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jan HjelmCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

Den världsberömde historikern David Irving låter hälsa att, som han säger, ”den sjaskiga (frumpy)” judinnan Deborah Lipstadt är inte ”professor i religion”, utan ”professor i judisk religion”!

Caesar-Aurelius
Medlem

Jag kan tillägga att Lipstad själv har erkänt att delar av hennes bok, ”Denying the Holocaust”, är ”fictitious”, dvs. fiktiv eller rättare påhittad! Som ursäkt för att hon har hittat på egna berättelser och påståenden i boken, så ger hon förklaringen att: ”boken skulle annars ha blivit tråkig” och ”Jag var väldigt angelägen att boken skulle nå en bredare publik. Jag ville inte skriva för bara tio personer”. OCH, för den som bara kollar upp Lipstad en liten, liten aning hittar mycket snabbt att det är extremt märkligt att en person vars föräldrar lämnade Tyskland redan 1927 (!!), knappast har… Läs mer »

Jan Hjelm
Medlem

Jag är numera judeofob… Men jag är islamofob också så det jämnar ut sig.