Offentligt i Skellefteå

Av ,
Kulturskribent
9

AKTIVISM. Lördagen den 6 oktober samlades stora delar av Näste 6 i Skellefteå för en offentlig aktivitet och månadsmöte.

Efter valrörelsens stress och stök börjar vardagen krypa på igen och vi kan börja återgå till den vanliga kampen. Denna lördag samlades omkring 20 medlemmar i Skellefteå för en kamratlig dag med en offentlig aktivitet följt av ett välbehövligt månadsmöte.

Simon Holmqvist inspekterar sin hemstad. Foto: Nordfront.

Denna höstkyliga lördag var planen att bege sig ner till Skellefteås centrum för att dela ut flygblad och samtala med stadens lördagsflanörer. Det var ett tag sedan den förra offentliga aktiviteten genomfördes i Skellefteå och nu var det dags för en revansch.

När truppen väl tågade in på Möjligheternas torg visade det sig att just denna lördag genomfördes en manifestation till förmån för de så kallade ”ensamkommande flyktingbarnen från Afganistan”.

”Jalla jalla, allt åt alla!” Foto: Nordfront.

Detta hindrade givetvis inte Näste 6 från att ställa upp med fanor en liten bit bort för att påbörja den planerade flygbladsutdelningen. Trots det småkalla vädret och den andra aktiviteten som pågick var det gott om folk ute och shoppade.

Jeff Hede och Robert Eklund på Skellefteås gator. Foto: Nordfront.

Väldigt snart var ett flertal diskussioner igång, både givande och trevliga samt några mindre givande. Detta var kanske inte så konstigt med tanke på att dagens andra aktivitet bidrog till att ett stort antal afghaner var närvarande.

Heta diskussioner med skelleftebor. Foto: Nordfront.

Foto: Nordfront.

Foto: Nordfront.

Efter en stund kom en afghanpojke som var kaxig och försökte stjäla kameror från våra journalister. Det gick inget vidare för honom, och efter att ha tillrättavisats sprang han snabbt och gömde sig bakom polisen. Sedan såg vi inte till honom mer.

Afghanpojke som försökte stjäla dyr kamerautrustning. Foto: Nordfront.

Polisen cirkulerade i luften med helikopter och röde sig i närheten av oss, men sökte för en gångs skulle aldrig ens kontakt.

Polis fanns i närheten, men sökte aldrig kontakt. Foto: Nordfront.

Personligen hade jag en annorlunda diskussion med en äldre dam som var mest bekymrad över vilket språk man ska tala i nya Norden. Detta tyckte damen i fråga var väldigt invecklat och samtalet avslutades med att hon ansåg att ena Norden verkade vara så ”tjorvigt”.

Undertecknad och Simon Holmqvist smider planer. Foto: Nordfront

Efter ungefär två timmar packade man ihop och gick vidare till dagens andra punkt på schemat, månadsmöte. Vid månadsmötet avhandlades valrörelsens positiva kontra negativa aspekter och en del tankar kring framtida lösningar diskuterades men det var självklart inte bara valet som var i fokus.

Andra målsättningar och nya planer framlades också och utan att avslöja för mycket kan vi säga att Motståndsrörelsens sjätte näste inte kommer att ligga på latsidan bara för att valet är över.

Är du inte medlem än? Ansök redan idag och delta i höstens spännande aktiviteter du också!

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
nordboLingonetAndreasAnders JonssonAndré Devecseri Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ragnar
Medlem

meget bra :-)

Rokviken
Medlem

Damen som tyckte att det skulle bli jobbigt med att ena Norden pga språket och kallade det ”tjorvigt”. Inga problem alls. Vi är besläktade och det räcker.

André Devecseri
Medlem

Vad gäller språkpolitik hade jag gärna sett att de officiella språken på republiknivå blir skandinaviska (som får en standard baserad på bokmål och i någon mån dagens rikssvenska), isländska och finska, medan varje språk (plus färöiska) – ibland två – blir officiellt i var sin region/kommun. Ungefär som här i Schweiz med andra ord.

Lingonet
Medlem

Man ska värja sig mot alla försök att ta ifrån folket dess språk, gör man det tar man även ifrån dem dess nationella kultur och särart. Hemma har jag Karl XII´s bibel(1704), när jag började läsa den insåg jag hur mycket judeokatolicismen bestulit oss på vårt ordförråd, och gör än idag. Byter ut ord som ”ingen använder” mot svartingslang! Hädelse!
Nej, alla folk ska mota olle i grind och ta sin mats ur skolan så snart sådana försök uppstår!

André Devecseri
Medlem

Naturligtvis är det saa. Ett tecken paa hur pass spraakbruket i Sverige förfallit är att jag brukade anklagas för att ljuga om min aalder av en användare här paa Nordfront p.g.a. att jag tidvis uttrycker mig aalderdomligt i skrift.

Anders Jonsson
Medlem

Man blir glad när man vaknar en fredagsmorgon och får läsa om de norrländska aktiviteterna i Skellefteå. Härlig artikel med fina bilder.

HS!

Andreas
Medlem

Man kan väl säga som så, att man blev inte direkt mer sympatiskt inställd till dessa dagdrivande främlingar under denna aktivitet. De visade exakt varför de hör hemma i ett land långt borta från vårt.

Lingonet
Medlem

De hör hemma i den lerpöl de kom ifrån, helst med ansiktet nedåt!

nordbo
Medlem

Verkar ju som så att innan övergången till en totalitär rasblandad militärpolis i landet så kommer det bli vanligare att freda sig eftersom att mer vanlig polis i fält blir allt glesare.

Jag menar under sommarhalvåret har många kontor varit stängda osv – härliga bilder att se detta värdelösa pack få en tillrättavisning.