Offentliga aktioner av Näste 7 under lördagen

Under lördagen den 24/11 utförde delar av Näste 7 en gemensam aktion samt en offentlig flygbladsutdelning.

Man samlades på förmiddagen för att påbörja aktiviteterna med en banderollaktion som ägde rum i Jönköping längs E4:an vid en trafikerad cirkulationsplats.

Aktivisterna och medlemmarna ställde upp på en gångbro över vägarna med fanor och banderoll. På banderollen kunde man finna budskapet ”Finlands sak är vår”. De trafikanter som passerade kunde tydligt se Motståndsrörelsen och dess budskap.

Efter ett tag i samband med att aktionen skulle avvecklas dök systemets lakejer upp för att undersöka situationen. Tyvärr på fel sida av bron.

Motståndsmännen och kvinnorna hade då redan börjat bege sig till motsatt sida och fortsatte därför enligt planen att gå mot sina fordon på en parkering en bit bort.

Vidare gick färden mot ett stort köpcenter några kilometer därifrån med en polisbuss i följe.

Väl inne vid köpcentrets stora parkering valde de att sätta på blåljusen och stoppa en av kamraternas bilar. Utan bra argument av anledning gjordes det nykterhetskontroll och genomsökning av både bil, förare och passagerare. Under tiden hade det kallats på förstärkning och ytterligare 2 st polisbilar anlände till platsen.

Det ställdes envisa frågor om vad man gjorde där och om det var planerat att det skulle hända något mer under dagen från Motståndsrörelsens sida. Men utan svar på sina frågor var lakejerna tvungna att släppa vidare kvinnorna och männen.

Dock inte helt och hållet, då de valde att trakassera genom att ”skugga” bilfärden. En katt och råtta-lek infördes upp och ner längs E4:ans på- och avfarter och vidare ca 2-3 mil utanför Jönköping, innan polisen väl avvek.

Dagen var inte slut för detta. Efter lite omorganisering valdes det att genomföras en offentlig flygbladsutdelning i Värnamo utanför mataffären Kvantum.

Även där tillkallades polis av butikschef. Denna gång var de inte lika närgångna, utan överlät ansvaret för ordningen till nästeschefen och lämnade platsen därefter. Utdelningen avslutades i lugn och ro och alla motståndsmän kunde avsluta med en matbit innan de skildes åt tills nästa äventyr.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Slipsen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Slipsen
Medlem

Bra jobbat!
Finlands sak är vår, nordisk enighet!