Offentlig flygbladsutdelning i Karlstad

Delar av Näste 5 och Näste 2 samlades under lördagen för en offentlig flygbladsutdelning i Karlstad.

Lördagen 4 februari möttes Karlstadsborna av en för många välkommen syn. Ett tjugotal av Nordiska motståndsrörelsens män och kvinnor hade intagit Soltorget i centrala Karlstad och genomförde där en offentlig flygbladsutdelning. Många var de som kom med positiva kommentarer och uppskattande tillrop – även om en eller annan snäsig kommentar kunde höras. Flertalet diskussioner hölls under dagen med folk som var nyfikna och intresserade av det nationalsocialistiska budskapet.

Resursbristen inom poliskåren märktes inte av då de hade möjlighet att avsätta flera vanliga patruller samt piketbussar för att under flera timmar övervaka en vanlig flygbladsutdelning. När det gäller att störa opinionsbildning från organisationer som ogillas av systemet behöver det tydligen inte sparas.

Själva flygbladsutdelningen förflöt lugnt förutom en incident där en rasfrämling som inte uppskattade Sveriges mötesfrihet gick till attack mot en intet ont anande man som bara var ute i helghandeln i tron att han tillhörde Nordiska motståndsrörelsen. Främlingen omhändertogs av polisen och fördes bort från platsen.

På väg från Karlstad visade polismakten sitt rätta ansikte som systemets bandhundar då man valde att stoppa de bilar aktivisterna färdades i för att avkräva legitimation och åsiktsregistrera aktivisterna. På frågan om varför bilarna stannats och varför alla skulle visa legitimation kunde först inte polisen svara men framförde sen att det fanns misstanke om brott mot ordningslagen. En rent ut sagt löjlig anklagelse då den enda incidenten under dagen utfördes av en rasfrämling mot en person som inte ens var med i Motståndsrörelsen.

Trots systemets förtryck och trakasserier så får flygbladsutdelningen anses som väldigt lyckad då ett stort antal flygblad delades ut och många lovord hördes.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments