Offentlig flygbladsutdelning i Umeå

Av ,
Kulturskribent
5

AKTIVISM. I den sköna nysommarvärmen samlades en trupp ur näste 6 den 8 juni för en offentlig flygbladsutdelning i Umeå.

Ett tiotal aktivister och medlemmar gick kring lunchtid ned till Renmarkstorget i Umeå. Ett torg i stadens centrum där organisationen hade en lyckad aktivitet 2017. Den gången blev det lite komiskt då både lokal och riksmedia helt ohämmat spred den falska nyheten att aktiviteten var ”för mödradödlighet”. Den här gången var dock inte aktiviteten för någons dödlighet, iallafall inte vad man hittills kunnat läsa i medias fantasirika nyhetsrapportering.

Den lyckade aktionen FÖR mödradödlighet.

Denna dag var det en så kallad centrumloppis i Umeå och en stor del av gågatan var ockuperad av diverse loppisförsäljare. När truppen anlände kom genast två poliser som befann sig på platsen fram. De ställde några frågor om vilka vi var och vad vi skulle göra och höll sig sedan på lämpligt avstånd under närmast hela aktiviteten.

Solen sken och vädret var i det närmaste allt man kan önska av en svensk sommardag. Det var väldigt mycket folk i rörelse och två motståndsmän ställde upp mitt på Renmarkstorget med fanor och flygbladsutdelningen startade. Här kan det tilläggas att denna flygbladsutdelning var lite speciell då det delades ut ett mer rekryteringsinriktat flygblad.

Utan att låta allt för pessimistisk kan jag säga att Umeås röda inriktning avspeglar sig även på lördagsflanörerna. Men även om det inte fördes några vidare ingående eller givande diskussioner gavs ändå en hel del tummar upp och många sporrande kommentarer hördes bland de förbipasserande.

När aktiviteten började dra sig mot sitt slut och truppen samlades och började rulla ihop fanorna gav fyra yttrandefrihetshatande kvinnor utlopp för sitt hat med den gamla vanliga ramsan om vilka som just de anser ska få befinna sig på ”deras” gator.

Det togs ett enkelt beslut om att fortsätta aktiviteten och flygbladsutdelningen återupptogs. Några minuter senare var det kring åtta Umeåbor som samlats och ställt sig provaktivt nära fanbärarna. Efter en mindre tillrättavisning förde polisen bort den hatiska gruppen och ytterligare några flygblad kunde delas ut. Flygbladen delades den här gången ut till de nyfikna som hade samlats. Många tycktes mycket roade av de förvirrade kvinnornas tafatta försök att få fler att stämma in i den gamla uttjatade ramsan, något som misslyckades fatalt kan påpekas.

Aktiviteten fortsatte tills luften gått ur den lilla skaran av meningsmotståndare och motståndsmännen kunde avrunda och bege sig vidare utan några problem. Man begav sig vidare mot ett månadsmöte med middag och inåtriktad aktivitet. Den här gången var det spaghetti med köttfärssås och ett föredrag som stod på schemat förutom själva mötet.

Efter den välbehövliga middagen höll David Nilsson ett mycket intressant föredrag om den så kallade förintelsen. Föredraget avslutades med att Nilsson berättade om sin resa till Auschwitz. Han visade bilder och delade med sig av sin egna upplevelse av den välputsade hjärntvättningscentralen dit ungdomar slussas för att stöpas i rätt värdegrund.

Var du en av de som fick det specialskrivna flygbladet och nyss hittat hit? Tveka inte att ta kontakt med oss så även du kan delta på såna här trevliga aktiviteter och intressanta föredrag!

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
5 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Slipsen
Slipsen
1 år sedan

Imponerande kamrater!
Umeå måste vara en av de rödaste och mest pk städerna i Sverige. Extra kul då att batikhäxorna inte fick något gehör för sitt gapande!

Hampus
Hampus
1 år sedan

Bra jobbat kamrater!

Gunnar
Gunnar
1 år sedan

Kanonbra!

Jim
Jim
1 år sedan

Är sista bilden ’photoshopad’?
Ingen kan väl se ut på det där viset i verkligheten?!?

Jim
Jim
1 år sedan

Förlåt, näst sista menade jag, förstås.