Offentlig flygbladsutdelning i Hudiksvall

Lördagen 25 november var det dags för Nordiska motståndsrörelsens fjärde näste att dela ut flygblad i Hudiksvalls centrum.

Medlemmarna delades upp i två grupper för att kunna nå ut med flygbladen till fler personer. En grupp bedrev informationsutdelningen på gågatan i centrum medan den andra gruppen ställde upp utanför ett mindre köpcentra, även det centralt beläget. På gågatan fanns redan två idrottsföreningar på plats, men det fanns inga hinder för att man skulle kunna dela på gågatans utrymme.

Flygbladsutdelningen förflöt som vanligt med varierande respons från allmänheten och utan några större störningar. Efter att ett stort antal flygblad som informerar om globalisternas skadliga verksamhet och konsekvenser bytt ägare så avslutades informationsupplysningen.

På vägen till bilarna så gjordes ett stopp för att gå in på Hälsinglands museum. Ryktet har spridit sig bland medborgarna under ett tag att Hälsinglands museum blivit ett kulturmarxistiskt propagandafäste. Det påstås bland annat att svensk kultur och historia göms undan till fördel för ”antirasistiska” möten, svenskundervisning av rasfrämlingar, politiska utställningar och bögvurmande aktiviteter.

Nyfikenheten av att se om ryktena var sanna, och specifikt för att se en politisk utställning om yttrandefrihet och förbud mot ”rasistisk” organisering, så gjordes ett stopp för att gå in.

I dörren stod en man som nekade motståndsmännen inträde med anledning av att museet stängt för dagen. Eftersom det är allmänt känt att museet stänger kl 16 på lördagar och att öppettiderna på dörren bekräftade det, och klockan bara var 15.00, så framstod den plötsliga stängningen högst märklig.

På frågan om vem mannen i dörröppningen var och varför han stängde museet tidigare så uppgav han att han var säkerhetsansvarig för museet och att han inte behövde uppge sitt namn eller ange orsak till stängningen. Mannen hade också enligt egen uppgift tillkallat polis, som också dykt upp på platsen.

Nyheten om aktivisternas korta visit på museet har även nått lögnfabriken Hudiksvalls Tidning, som ingår i (((Mittmedia))), och i en hetsartikel går de falskt ut med att ”tumult” uppstått och att man var där för att besöka ett bögkafé och att kaféet stängde på grund av aktivisternas närvaro, vilket inte alls stämmer. Det ”tumult” som uppstod var i själva verket en enkel diskussion om varför museet stängt tidigare.

En sak är då säker: att aktivisternas nyfikenhet på vad som egentligen pågår innanför väggarna på Hudiksvallsmuseet mångdubblats och att man kommer att komma tillbaka för att syna vad skattekronorna finansierar för ljusskygga verksamheter, när museet bestämmer sig för att öppna igen.

Som avslutning på dagen samlades alla hemma hos en aktivist för att fika, utvärdera dagen och genomföra ett månadsmöte.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Anders
Nybörjare
Anders
2 år sedan

Jättebra gjort i Hudik!

Hell seger!

Anders
Nybörjare
Anders
2 år sedan
Reply to  Anders

Jättefina bilder också!

Bitte
Nybörjare
Bitte
2 år sedan

Ser fram emot rapporteringen från museet, man undrar ju vad de vill dölja där inne….

Gunnar
Nybörjare
Gunnar
2 år sedan

Verkar varit många offentliga aktiviteter denna helg. Gillas!

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan

Bra jobbat kamrater tack för det.

Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
2 år sedan

alldeles tydligt att museets behandling av och prioritering om det svenska kulturarvet måste synas i sömmarna. Svepskälet med stängningen är ett typiskt förfarande av en vilsen anställd som i sin blinda och naiva tro att de gör något gott för samhället, när de i förlängningen sätter sin arbetsgivare i en dålig dager – helt i onödan.