Offentlig aktivitet i Stockholm

Den 14 april höll Näste 1 offentlig flygbladsutdelning. Aktiviteten började på Drottninggatan, fanor ställdes upp och de deltagande började dela ut flygblad. Aktiviteten fortsatte vidare igenom Stockholm, nästa stopp blev Sergels torg och sedan vidare till Mynttorget utanför riksdagen.

Polisen hade ej kommit till plats tidigare men vid Mynttorget tog en patrull för första gången upp dialog. Man begav sig vidare till Slussen, nu hade man självklart polisen hack i häl. Väl uppställda kom fler och fler poliser till platsen. Sedan begav man sig till Medborgarplatsen. Polisen medgav där att de hade skickat patruller från Eskilstuna söder om Stockholm. Även kravallpoliser hade anlänt.

Värt att tillägga är att aktiviteten gått otroligt lugnt till och inga eventuella konfrontationer kunde skådas. Polisen ansåg det ändå nödvändigt att kravallpolis och många andra patruller skulle vara närvarande.

Aktiviteten började sedan avrundas och man började gå ifrån platsen. Ett tjugotal poliser gav aktivisterna självklart eskort. Men efter man färdats på tunnelbanan några stationer så ändrade sig polisen och hoppade av i Gamla Stan.

Efter aktiviteten åkte man till en lokal där det bjöds på mat. Där fick de deltagande njuta av trevligt sällskap och dagen ansågs som otroligt lyckad.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om