Offentlig aktivitet på marknad i Markaryd

Lördagen den 26/5 sammanslöt sig Näste 3 samt Näste 7 ur Motståndsrörelsen för en gemensam offentlig aktivitet i Markaryd, Kronobergs län, där landskapen Småland och Skåne möts.

Aktivisterna och medlemmarna begav sig mot den traditionsenliga marknaden, som i över 30 år har underhållit besökarna med marknadsstånd, tivoli m.m.

Väl uppställda i den goda genomströmningen av människor på området för marknadsstånden påbörjades aktiviteten för att informera och bjuda till diskussion och frågor. Det delades ut Nordfronts tidningsbilaga samt flygblad. En banderoll och partiets fanor prydde även mitten av trevägskorsningen mitt i myllret.

Genomgående var folkmassan tillmötesgående och intresserad. Motståndsmännen och kvinnorna fick medhåll om att Nordiska motståndsrörelsen och dess politik är det den nordiska nationen behöver innan det är för sent för vårt folk, land och kultur. Men även förvirrade meningsmotståndare var tvungna att uttrycka sitt ogrundade missnöje genom lite olika gester, danser och meningar.

På plats befann sig även två ordningsvakter som passivt bevakade aktiviteten. Efter ett tag fick de trösta en man som inte ville vara med på film, trots att han själv filmat. Försök gjordes att ta kameran ifrån en av aktivisterna, som avvärjde försöket.

Inga allvarligare incidenter inträffade och efter ca 3 timmar avvecklades aktiviteten i samband med att folkströmmen minskat en aning. Många tidningar och flygblad hade då delats ut.

En mycket trevlig dag i nationalsocialismens tecken. Allting avslutades med en gemytlig och välbehövlig middag innan kamraterna i nästena skildes åt, lagom till att regnet löpte in över staden.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om