Offensiv för att bli maskinförare i ökänd no-go-zon

ÖREBRO. Det finns ett stort behov av maskinförare i landet och under lördagen genomfördes en offensiv för att locka folk till yrket i no-go-zonen Vivalla.

Khalid Muhammed från Vivalla anser att satsningen är ett viktigt initiativ. Foto: ME (CC).

Det behövs fler maskinförare i landet. Under lördagen genomförde branschorganisationen Maskinentreprenörerna en offensiv i no-go-zonen Vivalla för att locka invånarna att utbilda sig till maskinförare.

Man ville informera om att det finns en sådan utbildning på gymnasiet i Örebro län och att det även går att läsa till yrket via Komvux.

Invånarna i gettot bjöds som första bostadsområde i landet in till öppet hus för att upplysa om att yrket ifråga ger jobb direkt efter gymnasiet.

— Vi gör den här satsningen i Vivalla för att bredda vår rekryteringsbas. Det känns väldigt spännande, säger Jonas Thorstensson, VD för ME-skolan.

— Det är kul att Maskinentreprenörerna inleder sin satsning här hos oss i Vivalla. För ungdomarna är det bra att det finns alternativ. Särskilt för de som vill ha mer praktiska än teoretiska utbildningar, säger en av invånarna, Khalid Mohammed, intresserat.

Källa:
Offensiv i Vivalla ska locka fler att bli maskinförare

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Rokviken
Nybörjare
Rokviken
9 månader sedan

Jonas Thorstensson är en förrädare.

Bo
Nybörjare
Bo
9 månader sedan

Nordiska jobb åt nordiska arbetare!