Oberoende journalist släpper omfattande reportage om Motståndsrörelsen efter Almedalen

JOURNALISTIK. En oberoende journalist har släppt ett personligt reportage om hans möte med Nordiska motståndsrörelsen i Almedalen.

Den oberoende journalisten Jonathan ”Månorm” Kärre var en av många journalister på plats under politikerveckan i Almedalen. Han publicerade nyligen ett längre reportage om Nordiska motståndsrörelsens medverkan på tillställningen och det samtal på över en timme som han hade med Simon Lindberg, organisationens ledare.

Reportaget är extremt personligt skrivet men lyckas ändå vara mer objektivt, öppensinnigt och ärligt reflekterande än något som etablerad media publicerat om Motståndsrörelsen. Om mötet med Lindberg skriver Kärre följande:

Simon Lindberg och jag börjar tala. Ganska snabbt konstaterar jag för mig själv att han är en av de mest närvarande personerna jag någonsin talat med. Han är så att säga här och nu, medveten om vartenda ord som lämnar hans mun.

Kärre summerar också samtalet med att han blev förvirrad över att Lindberg var så närvarande och självmedveten men ändå hade en så annorlunda världsbild än hans egen.

I reportaget avslöjar Kärre också att Kristdemokraterna förbjöd sina medlemmar från att tala med Motståndsrörelsens medlemmar under politikerveckan.

Vidare framkommer att en ej namngiven ledarskribent från SvD erkände att han gillar att skriva om ”nazister” men inte skulle kunna tänka sig att prata med personerna han skriver om. Ledarskribenten avslöjade också grova kunskapsluckor då han påstod att Motståndsrörelsen utöver den parlamentariska grenen har en ”väpnad gren”.

Då Kärre har en egen journalistisk stil och inte ville föra anteckningar utan memorerade alla sina upplevelser och samtal med personer i Motståndsrörelsen kan Nordfront inte gå i god för att allt är ordagrant återgivet.

Källa:
NORDISKA MOTSTÅNDSRÖRELSEN I ALMEDALEN 2017

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

58 Kommentarer till "Oberoende journalist släpper omfattande reportage om Motståndsrörelsen efter Almedalen"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Albert Spjuut
Gäst
Nybörjare
Albert Spjuut

”Simon Lindberg och jag börjar tala. Ganska snabbt konstaterar jag för mig själv att han är en av de mest närvarande personerna jag någonsin talat med. Han är så att säga här och nu, medveten om vartenda ord som lämnar hans mun.”
– Ja, det är så när man inte har någonting att dölja utan kan stå helt och fullt för sina åsikter och agerande. Ovanligt bland andra politiker? Svar: obefintligt.

Jonathan Månorm Kärre
Gäst
Nybörjare

Albert Spjuut,

De flesta politiker jag har träffat har gett ett närvarande intryck. Hög närvaro tror jag är en förutsättning för att kunna använda sin röst till att inspirera andra och åstadkomma förändring, vilket ju politik till stor del handlar om.

Därför förvånar det mig något att så många gett dig tummen upp, men vi har kanske olika erfarenheter.

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Journalistens perversa polare vid namn Pontus.

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Först och främst ras och sedan personligheten, så enkelt är det.
Finns ingen anledning att göra det mer krångligt än så.

Vi är vita, européer och med vår egen infödda mångfald när det gäller utseende, färger och kynne, temperament.

Jonathan Månorm Kärre
Gäst
Nybörjare
Konstantin, Om jag förstår dig rätt gör du skillnad mellan ras och personlighet. Simon Lindberg verkar se annorlunda på saken. Han säger ju att olika raser har olika karaktärsdrag och att en persons karaktär kan väga tyngre än utseendet vid bestämmande av ras. Egentligen är jag ointresserad av att prata ras, helt ointresserad – begreppet fyller liksom ingen funktion i mitt liv, men jag tänkte att jag skulle föra fram detta ändå eftersom ni verkar oense om vad ras egentligen innebär. På tal om oberoende delar jag din uppfattning om att ingen är oberoende, och jag förstår att du vänder… Läs mer »
Gustaf
Gäst
Nybörjare
Gustaf
Jag, en erfaren akademiker, har med behållning lyssnat på Din reflekterande prosa/skildring/kåseri Jonathan. Den håller en klassisk god kontinental nivå som vi tyvärr saknar i Sverige. Så länge inte Sveriges ”kulturelit” kan tillerkänna ens ett enda moment av skönhet i nationalsocialismen så kommer polariseringen att öka. Den norske kände författaren Knausgård har diskuterat just detta om ”skönheten i nationalsocialismen”. Personligen avskyr jag det banala primitiva etikettsättandet som svenskar är bäst i världen att kleta på varandra.Jag har träffat imponerande och djupt humanistiska personer inom både kommunismen och nationalsocialismen. Som Du sa är det fruktansvärt att höra hur en minister kan… Läs mer »
Jonathan Månorm Kärre
Gäst
Nybörjare
Gustaf, Tack för att du delar dina tankar, och tack också för dina ord om reportaget. Min intention var aldrig att ”tillerkänna nationalsocialismen skönhet,” som du skriver. Däremot ser jag skönhet i alla människor, oberoende av vilka etiketter som kan användas för att beskriva dem. Som svar på din fråga: Jag tror att det är så enkelt att etablissemanget, vad det nu är, upplever NMR som en destruktiv kraft vars inflytande ska minimeras. De metoder jag ser att många använder, att skrika om att ”förbjuda nazister från våra gator” t ex, är kontraproduktiv tror jag. Vägen fram tror jag är… Läs mer »
Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Herr Månorm.
Kanske Lindberg har rätt, kan du bevisa motsatsen?
Oavsett vilket, jag lägger ingen större vikt vid det och du må hävda jag drivs av rädsla bäst du vill.

Hur som helst, man behöver bara se och höra hur våra svenska, vita motståndare bär sig åt för att börja begrunda detta med rasliga karaktärsdrag och jag hatar dem samtliga, men de är likväl min egen sort om än det känns jävligt svårt.
En assimilerad ickevit är inget jag vänder mig till trots mina fränders uppförande alltså.
I korthet.

Jonathan Månorm Kärre
Gäst
Nybörjare

Hej Konstantin,

Det kan jag inte bevisa, nej. Och jag är heller inte intresserad av att försöka. Rasbegreppet fyller som sagt ingen funktion i mitt liv och jag använder det bara i det här sammanhanget då det tycks vara relevant för folk inom NMR.

Jag tror att jag nu förstår bättre hur du ser på människor, ras och karaktär. Tack för att du delar dina tankar.

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Varsågod, men jag hävdar rasbegreppet fyller en funktion i ditt liv, och det mycket mer än du vill erkänna för dig själv.

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Just det ja, etablissemangets fårskock.
Jo, det är du en del av, faktiskt.
Tro det eller inte.

Jonathan Månorm Kärre
Gäst
Nybörjare

Konstantin,

Jag svarar gärna på dina påståenden, både vad gäller att rasbegreppet spelar en större roll i mitt liv än vad jag vill erkänna och att jag är en del av etablissemangets fårskock, men då vill jag att du utvecklar din kritik först så att det finns något för mig att bemöta.

Tack

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Enkelt, antingen är du för rådande system och det som nu händer eller är du emot det.
Så vilket är det då, herr Månorm?

Det spelar större roll än du vill erkänna eftersom jag är övertygad det första du tänker på när du ser en afrikan är just Afrika.
Om än du vill undertrycka det.
Dessutom lade du mer än väl märke till din polares läggning, inte sant?
Hans vidriga fetisch.

Bara det faktum du anser de ska få vara här är ett bevis att du tänker på ras.
Har du också en fetisch eller?

Jonathan Månorm Kärre
Gäst
Nybörjare
Tack för att du utvecklade dina tankar, nu förstår jag dig bättre. Enkelt, skriver du. Men jag tror du gör det lite väl enkelt för dig. Som jag ser det finns både negativa och positiva aspekter med rådande system (i den mån det nu går att tala om ETT rådande system). Svaret på din fråga är alltså jag är för somliga saker och emot andra. Låt oss ta vårt ekonomiska system som exempel, med centralbanker, räntor och finansiella derivat som ingen förstår. Det är jag emot, då jag ser att det leder till girighet och att det produceras och konsumeras… Läs mer »
Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Då är du likgiltig inför detta aset och hans vision av Europa, eller hur herr Månorm: https://youtu.be/rJZFka0R5q4?

Jonathan Månorm Kärre
Gäst
Nybörjare

Jag har ingen aning om vem han är eller varför jag skulle ha en åsikt om honom eller hans vision.

Jag fokuserar min energi på att vara den förändring jag vill se i världen, inte reagera på vad random Youtube-människor tycker om ditten eller datten.

Det ser jag som skvaller och slöseri med energi.

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin
Nähä, du bryr dig inte om det, tänkte väl det jag. Jag misstänker dock du mer än gärna lägger energi på den som enkom vill leva bland sin egen sort, dvs bekämpa den personen. Sen när det konsumtion håller jag med, men det jag främst syftar på är de öppna gränsernas politik. Sen är det ett faktum att en afrikan är och förblir just det, passet spelar inte den minsta roll och ifall du ville ha en sådan till fru tycker jag du kan flytta ner till Afrika i det fallet helt enkelt. De ska inte få vistas bland min… Läs mer »
Jonathan Månorm Kärre
Gäst
Nybörjare
Det finns så oerhört många åsikter som cirkulerar där ute, speciellt på internet, och antagligen skulle jag bli galen om jag reagerade på allt som sägs. Mannen i ditt klipp verkar vara en professionell tyckare, varför är just hans åsikt relevant, tycker du? Det finns ju tonvis av klipp du kunde länkat, varför valde du just detta klipp med 700 visningar? Jag är för att människor rör sig fritt över världen. Gränser är en social konstruktion som går att rekonstruera om vi så vill göra det. Själv vill jag vara fri att röra mig över hela planeten och jag önskar… Läs mer »
Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Varför det klippet är relevant?
Därför att det den där säger är just vad som håller på att hända, men eftersom du inte bryr dig ett dugg, tja, vad gör man då?
Ingenting.

Jonathan Månorm Kärre
Gäst
Nybörjare
Det är en person som uttrycker sin åsikt om vad som händer och borde hända. Vad han säger är inte fakta. Agendan han ger uttryck för delas inte av alla människor som kommer från andra länder eller från folk inom etablissemanget (om det nu finns ett etablissemang att tala om). Därför frågar jag dig varför klippet är relevant. Du säger att han inte är vem som helst. Okej, berätta gärna vem han är och varför just hans åsikt är relevant. Efter en snabb googling är min uppfattning att han är en professionell tyckare som kastat ut en brandfackla för uppmärksamhet.… Läs mer »
Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Jag tycker nog du verkar vara en sådan person som reagerar på vad olika individer tycker och tänker, dessutom är ju den där indiern inte vem som helst.
Du kunde åtminstone vara konsekvent och ärlig även i detta fall, herr Månorm.

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Vem i hela friden kan känna attraktion till en sådan där?!
Äh?!

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Den som vill göra det valet kan flytta till Afrika, så enkelt så!

Karl-Anton i Vita Bergen
Gäst
Nybörjare
Karl-Anton i Vita Bergen

Långtråkigt. Inte värt det.

Jonathan Månorm Kärre
Gäst
Nybörjare

Karl-Anton i vita bergen,

Tack för din feedback. Reportaget blev rysligt långt, du har rätt, och det är något jag har fått backning för tidigare från mina läsare, och vips så blev det så igen, varför jag också spelade in reportaget, för att skona dig och andra från att behöva stirra in dataskärmen så förbaskat länge.

Men det är klart, att lyssna på mig i en hel timme blir rätt tjatigt det också. Om jag kunde sammanfatta reportaget för dig skulle jag göra det, men jag kan bara inte, det vill vara så där långt.

Gustaf
Gäst
Nybörjare
Gustaf
Jonathan, det blev inte alls för långt. Det var mycket hörvärt. Jag googlade lite på dig och såg du skriver och bor delvis i Paris. Jag lyssnar sällan på hela program men ditt var det lätt att lyssna på hela tiden ut för det var bra och hörvärt. Kom ihåg att en del på Nordfront är lite för unga eller har ingen större vana vid den typ av existentiellt moraliskt politiskt filosoferande du gör. Men utan den typ av ansats som du har blir det garanterat ingen utveckling – vare sig hos etablissemanget eller NS – utan bara ökad polarisering… Läs mer »
Jonathan Månorm Kärre
Gäst
Nybörjare

Okej Gustaf, tack för din försäkran. Jag skriver alltid förutsättningslöst, utan att förhålla mig till varken deadlines (gräsligt ord) eller teckenbegränsning. Det är som att texten på förhand har sin längd, jag fattar bara pennan och ger den form.

Morningstar
Gäst
Nybörjare
Morningstar

Efter att ha lyssnat igenom halva programmet så konstaterar jag att han verkar vara gravt efterbliven. Klarar man inte av att skilja på människa och apmutant så är man inte den skarpaste kniven i lådan.

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Oberoende?
Icke, ingen är oberoende.

Hårfagersson
Gäst
Nybörjare
Hårfagersson

Han gör ju klart inledningsvis att han är strängt subjektiv.

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Å andra sidan beskrivs han som just oberoende.

Hårfagersson
Gäst
Nybörjare
Hårfagersson

Kan man inte vara oberoende och subjektiv i sina högst privata åsikter på samma gång?
Åsidosatt hur ens privata åsikter oundvikligen är globalistiskt färgade ifall man ej är medveten om det.

Oberoende i den här kontexten är att han inte är anställd av någon, får lön av någon, för den här krönikan/intervjun.

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Subjektiv i hans fall är att vara en del av etablissemangets fårskock oavsett vilket.

Kaliber
Gäst
Nybörjare
Kaliber

Att värna om sin egen ras och sitt eget folk är naturligt och handlar om kärlek. ❤️❤️❤️

Jonathan Månorm Kärre
Gäst
Nybörjare

Kaliber,

Att expandera sin medkänsla till att innefatta alla människor, ja, allt liv som finns rentav, det ser jag som ännu mer kärlek.

God fortsättning!

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Gränslös kärlek är en utopi och inget att ens överväga sträva efter.

Ung
Gäst
Nybörjare

Jag gillade den mycket, och jag inser att jag delar vissa av hans tankar.

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Exakt vilka tankar då?

Ung
Gäst
Nybörjare

Tidigare har jag ofta tänk i spåren av, just att människor över hela jorden, med olika ideologier och medel vill bekämpa exakt samma korrupta makthavare som nationalsocialister.

Dessutom förstår jag inte din ilska över hans journalistik? Om något så är det en bra beskrivning av hans första intryck och inblickar. Det kallas konstruktiv kritik, något som man kan lyssna på och arbeta vidare utifrån och därmed utvecklas.

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Han hoppas NMR aldrig får det minsta inflytande över svensk politik, och tro mig när jag säger han skulle inte tveka sälla sig till våra mest radikala motståndare ifall det verkligen bränner till, förstå det.

Jonathan Månorm Kärre
Gäst
Nybörjare

Ung,

Kul att du gillade artikeln.
God fortsätttning!

röret
Gäst
Nybörjare
röret
Han talar om sin fantastiska människosyn och om ekobyar. Gott så. Men, handen på hjärtat, vad skulle han själv och alla snälla trevliga människor i ekobyn göra när det kommer dit zigenare och somalier som vill ha del av det odlade utan att själva bidra. Var går smärtgränsen? När de i sin lilla ekoby får sina döttrar våldtagna av afghaner? Alla har en gräns då det inte är kul längre. Ska man utgå från en utopi, eller ska man utgå från verkligheten? Alla som låter sina egna barn bo gratis hemma är ju då rasister, då de värderar sin avkomma… Läs mer »
Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Verkar som om vissa tjusas av hans ord och väljer att glömma vad för slags person det faktiskt handlar om.
Övertygelsen sitter inte djupare än att en journalist med len trut kan rucka på den tydligen.

Jonathan Månorm Kärre
Gäst
Nybörjare

Röret,

Jag utgår från verkligheten när jag beskriver dessa människor från hela världen som samlats för att med fredliga medel förverkliga sin utopi i kontrast mot konsumtionssamhället. Deras kritik är sylvass och effektiv.

Tack för cred.

Senilsnigel
Gäst
Nybörjare
Senilsnigel

Mycket välgjort reportage måste man ju säga. Trevligt att för en gångs skull höra om en journalist som är intresserad och öppen för det okända och villig att lyssna istället för att kräkas och ljuga ihop en artikel.

Jonathan Månorm Kärre
Gäst
Nybörjare

Tack för de orden Senilsnigel. Att vi lyssnar på varandra är verkligen viktigt.

Bonden
Gäst
Nybörjare
Bonden

De (NMR) betecknar sig själva som Nationalsocialister ändå använder Du ordet ”Nazist” 19 gånger i texten, det tycker jag personligen rimmar lite illa med ”att vi lyssnar på varandra är verkligen viktigt”

Ordet ”Nazist” är ett skällsord, f.ö intressant reportage.

Allt väl!

Jonathan Månorm Kärre
Gäst
Nybörjare
Bonden, En person som jag talade med från NMR kallade sig själv nazist. ”Det står jag för utan att skämmas,” sa han. Insatta gör kanske en distinktion mellan orden men själv har jag alltid sett nazist som synonymt med nationalsocialist. Det fanns inga baktankar med att jag använde ordet nazist istället för nationalsocialist i mitt reportage, det är bara så jag talar. Simon värjde sig emot att kallas nazist i sitt sista tal, det minns jag och det nämner jag också i texten, men hans motivering gjorde inget direkt intryck. Med risk för att göra dig besviken så skulle nog… Läs mer »
Niclas
Gäst
Nybörjare
Niclas
Jag vill börja med att be om ursäkt för att jag är offtopic men jag vill fråga om hackning av eran server men den tråden har ni stängt så då får vi ta det här helt enkelt. Jag fick mail igår om att ni blivit hackad men i tråden så skrev ni att ni visste om det för nästan 2 månader sen, varför tog det 2 månader efter ni visste om det tills ni informerade mig? Och varför sparar ni mina kunduppgifter på en server som är kopplad till internet? Ni påstår att ni har erat medlemsregister är på en… Läs mer »
Kapten88
Gäst
Nybörjare
Kapten88

Känner en från it-gruppen men har bara pratat lite med honom när vi blev hackade sist. Som jag fattar de så kan det ta en tag att få reda på vilken typ av information som hackare kan ha kommit över så det är kanske därför som det har tagit så lång tid att informera folk om de.

Karlstad NS
Gäst
Nybörjare
Karlstad NS

Denna smörja förtjänar inte något utrymme på nordens viktigaste hemsida.

Rebecca (Rivka)
Gäst
Nybörjare
Rebecca (Rivka)
Hans sätt att berätta är avslappnat och målande. Man får tydliga bilder av hur allt gick till, även om man så klart inte kan vara säker på att människor har citerats korrekt. Men han verkar åtminstone inte ha haft som avsikt att förvränga sanningen av vad som sagts och han är noga med att försöka skilja på det som sagts och hur han uppfattar och känner inför det som sagts, vilket ger utrymme för egen tolkning för de som lyssnar. Jag tror definitivt att man skulle kunna använda detta reportage som inledande red pill. Ett sätt att börja mjukt för… Läs mer »
Kerstin
Gäst
Nybörjare
Kerstin
Ganska bra för att vara ett reportage från någon som initialt har en djupt rotad förutfattad uppfattning. Hans beskrivning är ganska lik de tankar jag hade när jag först började studera motståndsrörelsen. Men att tro att man ska förstå något från en intervju och två dagars ”hängande” är naivt. Det går inte att förstå motståndsrörelsens syn på historien utan att ta del av de historiska fakta som revisionister och nationalsocialister tröskat igenom och analyserat i åratal innan man bestämt sig för en annan världsbild än den som propageras för av makthavarna. Nationalsocialisternas världsbild är inte ett enkelt och snabbt utpekande… Läs mer »
Kerstin
Gäst
Nybörjare
Kerstin

Glömde att nämna det viktigaste som ju är att studera det ekonomiska systemet i världen. Hur det fungerar, hur det har växt fram, hur man har ordnat och sett på sådana frågor historiskt och vilka aktörer som finns och har funnits på den spelplanen.

Jonathan Månorm Kärre
Gäst
Nybörjare
Kerstin, Låt mig börja med att säga att jag inte gör anspråk på att förstå motståndsrörelsen, reportaget är mina spontana intryck och reflektioner efter en handfull möten med representanter från partiet, däribland ledaren, och ett par utomstående med åsikter om samma parti. Att valet av syndabock är enkelt och snabbt har jag aldrig påstått. Däremot upplever jag att det här med att peka ut en syndabock överhuvudtaget är en essentiell del av partiets kultur, och det är något som jag kritiserar i reportaget. Min världsbild skiljer sig kanske mer än vad du tror från, ”den som makthavarna propagerar”, vad de… Läs mer »
Kerstin
Gäst
Nybörjare
Kerstin
Tack för ditt ärliga svar. Och visst jag kan inte döma av annat än det jag ser och den information jag har, precis som alla andra. När man funderar på om man kommer att serveras ett glas förgiftat vatten av nazisterna så tycker jag att det finns fog för att misstänka att man har kraftigt förutfattade meningar om vad detta är för sorts människor, men det kanske var mest ett skämt som jag missuppfattade? Ditt reportage var i alla fall ärligt och rakt och betydligt mer nyanserat än många andra. Även om meningen inte var att försöka förstå så kan… Läs mer »
Jonathan Månorm Kärre
Gäst
Nybörjare
Tack själv. Passagen du nämner hade ett komiskt element upplever jag, men det var också helt ärligt: tanken om nazivatten dök upp i mitt medvetande. Det kan vara ett uttryck för kraftigt förutfattade meningar om en viss typ av folk, precis som du skriver. Det kan också vara ett uttryck för att jag är en paranoid natur i allmänhet som misstänkliggör människor på det viset, inte bara representanter från NMR. Vidare kan en fråga sig hur djupt rotad rädslan är, när det finns tillräckligt med distans för att observera, dekonstruera och kommunicera samma tanke. Genom att rekommendera mig en resa… Läs mer »
Bombad
Gäst
Nybörjare
Bombad

Vilket fantastiskt trollbindande reportage.
Kunde inte sluta lyssna.

wpDiscuz