Obama förlorar toalettstrid

USA. President Obamas beslut om att alla transpersoner själva ska få välja vilken toalett eller omklädningsrum de ska använda i skolan har tillfälligt stoppats av en federal domare.

I maj beslutade USA:s president Barack Obama att de allmänna grundskolorna i USA måste tillåta transsexuella elever välja toalett efter det kön de ”identifierar sig med”. Om de inte gjorde riskerade skolorna att förlora federala utbildningsanslag.

Åklagaren Ken Paxton har sedan dess, tillsammans med de 13 delstater som han företräder, försökt att stoppa Obamas beslut innan skolstarten.

— Hur du känner för ditt kön ändrar inte vad du föddes till, sa åklagaren Paxton när han lämnade in stämningsansökan tidigare i år.

Under söndagen undertecknades beslutet av en federal domare som säger att Obamaadministrationen inte följt de formella regler som gäller för den typen av beslut och att riktlinjerna i sig strider mot redan existerande lagar och förordningar.

Källa:
Domaren stoppar fria toalettval

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om