ÖB Micael Bydén vill försvara Sverige mot ”främlingsfientlighet”

FÖRSVARET. I en intervju med Helsingborgs Dagblad säger Försvarsmaktens ÖB Micael Bydén att de största hoten mot Sverige idag är ”terrorism, organiserad brottslighet och främlingsfientlighet”. Han oroar sig också över ”hot mot demokrati och våra värderingar”, men nämner inte något om det svenska folket.

ÖB Micael Bydén på Stockholm Pride 2018. Foto: Jopparn (CC-BY-SA-4.0).

Sedan generalen Micael Bydén 2015 utsågs till Överbefälhavare för Sverige har han gjort sig känd för att återuppbygga det svenska försvaret såsom en politisk försvarsmakt, som framförallt ska beskydda de kulturmarxistiska värderingar som landets maktelit menar är ”demokratin”.

Att Sverige återigen rustar upp – men bland annat återinförd värnplikt – efter att under början av 00-talet i princip ha monterat ner försvaret skyller man oftast på ett påstått ökat hot från Ryssland. Det är framförallt efter att Ryssland efter begäran av Krims befolkning annekterade halvön från Ukraina 2014, strax efter att en ryskfientlig och Natoledd statskupp genomfördes i landet, som man återigen började tala om att Ryssland utgör ett hot mot Sverige.

Men i en intervju i Helsingborgs Dagblad (HD) menar Bydén att Ryssland trots allt inte vill Sverige något ont.

— Inte direkt, de är inte på väg hit. Men Ryssland har skakat om säkerhetssituationen i Europa, bland annat genom att illegalt annektera Krim 2014 och fortsätta aggressionen i östra Ukraina. Ryssland använder militära medel för att nå politiska mål. Samtidigt är det viktigt att poängtera att sannolikheten för ett väpnat angrepp mot Sverige är fortsatt låg.

Istället är det terrorism, organiserad brottslighet och politiskt inkorrekta åsikter som inte är i linje med den värdegrunden som oroar överbefälhavaren.

— Mer än ett direkt militärt hot mot Sverige kan jag oroa mig för terrorism, organiserad brottslighet och främlingsfientlighet – det känns väldigt obehagligt. Men jag kan också oroa mig för hot mot demokrati och våra värderingar. Jag är väldigt värderingsstyrd och tycker att mycket handlar om att vi ska ta hand om varandra.

Att Bydén är väldigt noga med ”rätt” värderingar visar sig inte bara genom all tid han spenderar på Pridefestivaler. Under förra året tvingades den tidigare arméchefen, generalmajor Anders Brännström, bort från Försvarsmakten av Bydén. Anledningen var att Brännström bland annat uttryckt att massinvandringen till Europa utgör ”en påfrestning på hela samhället och hela Europabygget” som man nu måste ta hänsyn till inom säkerhetspolitiken.

Han har också lagt ned stor vikt vid att kvotera in fler kvinnliga soldater och befälhavare inom Försvarsmakten.

— En försvarsmakt som är mer jämställd än den vi har i dag är en starkare försvarsmakt ur ett operativt perspektiv, det är ingen rättvisefråga, sade Bydén vid ett toppmöte förra året.

I intervjun med HD erkänner han också att han trots allt inte är Sveriges högste befälhavare. Hemma låter han nämligen sin fru bestämma allt.

— Med all rätt är min fru chefen hemma. Där är jag soldat och jag har inga problem att ta order från henne. Även om det ibland sker under protest så gör jag som hon säger.

Bydén tycker till och med att det är skönt att slippa vara ledare över sin egen familj.

— Det är skönt att inte behöva fatta några beslut. Jag behöver egentid och tänka egna tankar.

Källa:
”Min drivkraft är att göra Försvarsmakten bättre”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
SverkerKlausPerLottaVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

Micael Bydén har ett ”hittepånamn”.

Vad kan han heta egentligen, måntro?

Grottbjörnen
Medlem

Byden låter som ett taget tattarnamn, alternativt kanske han var döpt efter rengöringsapparaten ”bide” eftersom han gillar att slicka röv på samma sätt.

Lotta
Medlem

Är han en av dem (((utvalda)))?

Klaus
Medlem

Bytden!

b¤d
Medlem

ÖB Micael Bydén = ÖVERBÖGEN Micael Spydén.

Om det skall knackas bögar eller wannabe homosexual är det denne.

Han är väl metveten om vad han gör, när han springer sionisternas ärende. Hoppas hans straff blir hårt.

Lingon. Som alltid.

Grottbjörnen
Medlem

Duktig cuck som lever i illusionen att han skulle fungera bra i krigstid

Vera
Medlem

Fosterlandet – Sverige ÖB har visst glömt orden men han vill ändå inte kallas desertör? Eller är ÖB ord för överlöparens befälhavare?

Sverker
Medlem

ÖB betyder nu ÖverBög. Att juden lyckats hitta ett sånt kräk och placera på den posten är symtomatiskt.

Per
Medlem

Man måste ju endå beundra (((globalisterna))) i att dom lyckats sätta en hundaktigt trogen marionett/oportunist/nyttig idiot på varenda j-la befattning inom det ofantliga statliga byråkrati-väldet.

Well played.