Nytt SD-förslag: Stoppa bistånd till länder som kriminaliserar homosexualitet

POLITIK. Jimmie Åkesson anser inte att stater som kriminaliserat homosexualitet bör får ett svenskt öre i bistånd. Nu föreslår han att länder som Afghanistan och Tanzania blir av med svenskt bistånd så länge de inte legaliserar homosexualitet.

Jimmie Åkesson sträcker ut en famn till homolobbyn.

Sverigedemokraterna har gjort sig kända som ett parti som med hjälp av bistånd vill minska invandringen till Sverige. Genom att låta skattepengar ”hjälpa folk på plats” tänker man att världens så kallade flyktingar inte ska behöva komma hela vägen till Norden.

Men nu vill man villkora detta bistånd enligt den svenska regimens ”värdegrund”. Detta då partiledaren Jimmie Åkesson i Almedalen gav besked om att SD inte vill att länder som kriminaliserat homosexualitet ska få ta del av svenskt bistånd.

— Det är i första hand med inspiration från den amerikanska administrationen som under året gått ut tydlig och går ut hårdare mot länder som valt att kriminalisera homosexualitet. Sverige bör inte och ska inte i rimlighetens namn ge budgetstöd till länder som straffar homosexuella, säger partiledaren Jimmie Åkesson på en pressträff på söndagen.

I en debattartikel på SvD skriver Åkesson:

Sverige ska vara ett föregångsland när det gäller att stå upp mot förföljelse av människor på grund av deras sexuella läggning, det är dags att vi börjar visa det. Det går inte med någon som helst trovärdighet att dels kritisera och protestera mot diskriminering för att sedan betala ut vidlyftiga bistånd och stillasittande se på medan människor fängslas eller till och med döms till döden på grund av sin sexuella läggning. Där måste Sverige bli tuffare. Vi måste stå upp för människors rättigheter oavsett i vilket land de befinner sig i.

Han vill även tillsätta ett ”särskilt sändebud/ambassadör med en egen stab från utrikesdepartementet som enbart fokuserar på denna viktiga fråga” samt att Sverige också ”konsekvent [bör] rösta emot förtroendeposter i olika FN-organ för länder som kriminaliserar homosexualitet. Slutligen bör frågan lyftas varje gång Sverige ingår nya handelsavtal”.

Källor:
SD vill stoppa bistånd till homofientliga stater
”Kapa biståndet till homofientliga stater”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Peter
Nybörjare
Peter
1 år sedan

”Förföljelse av homosexuella” – att kriminalisera homosexuell utlevelse är bara sunt förnuft och absolut skyldighet!

peckerwood
Nybörjare
peckerwood
1 år sedan

Og enda mener noen at sd er redningen for Sverige. Ja ja

Child-Of-God
Nybörjare
Child-Of-God
1 år sedan

visst är det fel att betala bidrag till terror-regeringar, men ändå är det dags för Åkesson att stiga av från tronen. han har en familj och barn att ta hand om. Jag ber i Jesus namn. Amen.

_DH_
Nybörjare
_DH_
1 år sedan

Ack, ack… Det sorgliga ”ledarskap” svensk höger/invandringsmotstånd lider av. Varför är han tvungen att vara denna hanrej? Han börjar ju bli en parodi på sig själv, för att använda ett gammalt 70-talsuttryck. Om biståndet ska användas för påtryckningar så borde det vara för att få länderna ifråga att ta hem sina egna invånare från Sverige – inte detta trams. Apropå detta ämne med Afrika och sodomi. Det blev lite roligt för sådär 10 år sedan när Tony Blair var på besök hos Liberias kvinnliga president och försökte få deras land att upphäva sina lagar mot dessa perversioner. Mitt framför honom,… Läs mer »

Vera
Nybörjare
Vera
1 år sedan

Om det nu skall idgas bistånd varför då vägra för urartning? Könsstympning på oskyldia barn är väl mera att protestera mot med biståndsvägran? Men SD :s moral ligger väldig lågt.

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan

Varför inte sätta sådan press mot Saudi och andra (((sionistiska))) länder? Ah juste, ett sionistiskt parti är vad SD är.