Nytt Säpogripande – man misstänks ha spionerat på ”flyktingar”

INRIKES. Under tisdagen greps en man av Säpo som misstänks att ha lämnat känsliga uppgifter till Ryssland. Nu kommer uppgifter att ytterligare en misstänkt spion gripits under onsdagen – misstänkt för att ha spionerat på ”flyktingar” åt en främmande makt.

Nordfront har tidigare rapporterat om att Säkerhetspolisen gripit ett tiotal personer med kopplingar till en numera avpolletterad marinofficer inom Försvarsmakten, misstänkta för någon typ av verksamhet som hotar rikets säkerhet.

Under tisdagen greps även en man som arbetar inom svensk högteknologisk industri, mitt under en middag med en rysk diplomat som enligt Säpo egentligen är en underrättelseagent.

Nu kommer uppgifter om att ytterligare ett Säpo-gripande har skett under onsdagen, denna gång mot en man som misstänks för så kallat flyktingspionage. Det innebär att mannen misstänks ha försökt hindra främlingar i Sverige från att uttrycka kritik mot regimen i det land de har ”flytt” ifrån, samt för att ha samlat in information om regimens landsmän i Sverige.

Brottet ska ha pågått under perioden 10 april till och med 30 september 2018 i Stockholmsområdet. Det är oklart exakt vilken främmande makt som mannen misstänks ha arbetat åt.

— Det stämmer att det är en person som greps i går misstänkt för grov olovlig underrättelseverksamhet mot person, eller flyktingspionage som det ibland brukar benämnas, bekräftar Säpos presschef Karl Melin för DN.

Gripandet har inget samband med tisdagens gripande, eller härvan kring marinofficeren, enligt Karl Melin.

— Det här ärendet har i nuläget ingen koppling till något annat eventuellt ärende. Det är alltid bäst att säga ”i nuläget” eftersom alla förundersökningar kan ju leda framåt och ge kopplingar till annat

I övrigt är Säpo sin vana trogen förtegna.

Källa:
Ytterligare misstänkt spion gripen

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KlausThor Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Thor
Medlem

Olovlig underrättelseverksamhet mot Sverige Så här definieras det enligt brottsbalken: ”Den som, för att gå främmande makt tillhanda, hemligen eller med användande av svikliga medel antingen bedriver verksamhet vars syfte är anskaffande av uppgifter om förhållanden vars uppenbarande för främmande makt kan medföra men för Sveriges säkerhet eller medverkar till sådan verksamhet mer än tillfälligt, döms för olovlig underrättelseverksamhet mot Sverige till fängelse i högst två år. Är brottet grovt döms till fängelse i lägst sex månader och högst fyra år.” Himla tur att Sverige inte är ockuperat av främmande makt utan svenska politiker och svensk media är till för… Läs mer »

Klaus
Medlem

Därför häktades inte George Soros som ger ras- och kulturfrämlingar information hur de kan bedra det svenska folket.