Nytt projekt: Lära ”ensamkommande ungdomar” att använda kondom

INRIKES. Ett nytt projekt för ”ensamkommande ungdomar” har nu dragits igång i Karlshamn. Under tre månader kommer dessa att få lära sig mer om bland annat sex och samlevnad.

I samband med ett firande av den muslimska högtiden Eid al adha på en fritidsgård i Karlshamn drog ett helt nytt projekt för ”ensamkommande ungdomar” igång. Projektet går att gå ut på att cirka 30 ”ungdomar” under tre månaders tid kommer att lära sig mer om bland annat samhällsinformation, droger, språk samt sex och samlevnad.

—  Vi ska ha en läkare som kommer hit och pratar om sex och att använda kondom och sådär. Det är jättebra att de lär sig, säger Fariha Khalil som anordnar projektet tillsammans med företaget Schvung och Studieförbundet NVB.

Förutom läkare har även polisen, Migrationsverket samt Arbetsförmedlingen bjudits in för att socialisera sig med de så kallade ungdomarna vid de olika träffarna som kommer att hållas.

— Det är viktigt för ensamkommande eftersom de inte har någon familj och många har det lite negativt och stressigt. Så det är viktigt att svenskar kommer och ger lite information, säger Khalil.

Källa:
Startskott för nytt projekt för ensamkommande ungdomar

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments