Nytt lagförslag i Storbritannien: Sex års fängelse för ”näthat”

1984. Enligt ett nytt lagförslag från brittiska jurister kommer ”fientlighet” mot religion och transexuella på internet att kunna resultera i upp till sex års fängelse.

Straffrådet i England och Wales har nyligen utformat ett nytt lagförslag som bland annat innebär strängare straff mot personer som på internet angriper det som de kallar för ”en skyddad karaktär” som inkluderar ras, kön, funktionshinder, ålder, sexuell läggning, religion eller tro, graviditet och könsfördelning.

Enligt lagförslaget kommer de strängaste straffen att delas ut till människor som ”är i position av tillit, auktoritet eller inflytande som missbrukar sin position för att elda upp hatet” som politiska ledare eller talespersoner och alla lagbrott som är ”ihållande”.

Personer som är ”medlemmar i, eller som har kopplingar till, en grupp som främjar fientlighet baserad på ras eller religion” kommer enligt lagförslaget också att få betydligt strängare straff.

Källor:
UK Proposes Six Year Prison Sentences for Online Posts Against Religion, Transgender
Nytt lovforslag i Storbritannia: Seks års fengsel for «netthat»

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Karl A says:

    Löv-hen klarar inte av att tänka ut meningar som är längre än 4-5 ord, annars kanske vi hade fått reda på mer.

  • Då skulle Winston Churchill ha suttit inspärrad länge i dagens Lillbritannien med sina hatfloskler mot tyskarna?


  • Lämna ett svar