Nytt förslag: Någon annan än föräldrarna kan vara hemma med barnen

INRIKES. Debatten kring föräldraledigheten går het bland politiker och media. Det ena förslaget avlöser det andra och ingen verkar bry sig om vad vuxna, myndiga människor själva tycker eller rapporterna om att föräldrarna blir sjuka av den ombytta fördelningen.

Nordfront rapporterade i veckan om att regeringen lagt ett förslag om att låsa ytterligare en månad av föräldraförsäkringen. Samtidigt gick S-kvinnorna och S-studenterna ut i en debattartikel och sade att de vill att hela föräldraförsäkringen ska vara kvoterad.

Efter Socialdemokraternas kongress i helgen har man nu fattat beslutet att man har som målsättning att införa an tudelad föräldraförsäkring. Beslutet innebär att det inte ska vara möjligt att överlåta dagar till den andra föräldern.

Nu ger sig även ”Delegationen för jämlikhet i arbetslivet” in debatten med ett eget förslag. Inte fullt lika låst som Socialdemokraternas men ändock med sin egna tvist: Delegationen vill låta någon annan än föräldrarna vara hemma med barnet! Förslaget är att varje förälder ska ha fem månader var som är låsta, sedan ska de ha fyra månader att fritt fördela mellan sig samt två som de kan överlåta till någon annan.

Beslutet från Socialdemokraterna och förslaget från Delegationen för jämlikhet i arbetslivet går rakt emot försäkringskassans rapport om att föräldrar mår dåligt och att sjukskrivningarna ökar i och med att de traditionella föräldrarollerna bryts ner i jämställdhetens namn, vilket Nordfront rapporterade om så sent som igår.

Källa:
”Låt andra än föräldrarna ta ut del av föräldraledigheten”

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments