Nytt förslag: 80 miljoner kronor extra till ”transvården”

INRIKES. Antalet förvirrade så kallade transpersoner sägs tydligen öka i landet och därför kommer det nu ett nytt förslag där man vill avsätta 80 miljoner kronor mer till ”transvården”.

Allt fler i landet sägs tydligen få diagnosen ”könsdysfori”, vilken innebär att förvirrade människor tror sig ”ha fötts till fel kön”. Nästa vecka kommer därför utredningen ”Stärkt ställning och bättre levnadsvillkor för transpersoner” att lämnas över till regeringen, vilken föreslår en överenskommelse mellan staten och Sveriges kommuner och landsting.

Det nya förslaget innefattar även att staten framöver ska avsätta mer pengar till den så kallade transvården.

— Vi föreslår 80 miljoner över en treårsperiod, säger Ulrika Westerlund som ifjol fick i uppdrag av regeringen att leda en utredning gällande ”transpersoners levnadsvillkor i Sverige”.

Källa:
Besvärande lång kö till utredning av könsidentitet

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan

Inte för att jag är någon anhängare av psykiatrin, men jag tror dessa pengar spenderas bättre på psykvård för ansvariga politiker, än könsbyten för könsförvirrade politiker.

Om de inte vill vänta på vårdplats så tycker jag också vi gärna ordnar dem en egen lyktstolpe någonstans i Finspång.

_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan
Reply to  _DH_

Hmm, några minuter efter att jag skrivit, när jag upptäcker att jag skrivit ”könsförvirrade politiker” istället för minderåriga, finner jag att jag inte längre kan ändra. Nåväl, det var vad jag menade.

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan
Reply to  _DH_

Pengarna borde användas till att bygga ”friluftsläger” uppe i norra Lappland där homolobbyn kunde leka Robinson med varandra så länge de levde och efter den första vintern skulle könsdysfori vara ett bortglömt begrepp i Sverige.

Daniel
Nybörjare
Daniel
2 år sedan

80 milj till tramsvården!
80 milj till psykvården. Där gör pengarna nytta. Internera trans med galningarna som stöder könsförvirring.
Ingen hejd på dårskaperna här i ”vården”.

Stefan
Nybörjare
Stefan
2 år sedan

Nä nu blev jag förvirrad. Visst ska det stå tramsvården?

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan

80 miljoner för att förstöra fler människor är rena vinstlotten för de banker som ska låna ut pengar till staten, som de via skattsedeln ska ge till verksamheten, som dina barn ska betala tillbaka för med ränta. Plus att det bidrar till folkmordet genom att träna människor att bli mer dysforiska och dysfunktionella.

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan

Hur kan man slösa bort 80 miljoner på detta larv när det finns stora behov av vård för riktigt sjuka personer.