Nytt false flag-klotter i Jönköping

SMÅLAND. Under helgen har en fritidsgård i Jönköping utsatts för ”nazistiskt” klotter där diverse könsord och felstavningar sprejats.

Det var under helgen som någon eller några utsatt en fritidsgård i Österängen för ”nazistiskt” klotter. Ord som ”Kuksugare”, ”horungar”, ”Välkommen Till Israel”, ”Sieg heilL” och ”JUDEGÅRDEN” var klottrade på fritidsgårdens fasad och entrédörr med blå färg.

Samtidigt som tidningarna konstaterar att man inte har någon aning vem som står bakom klottret försöker man koppla ihop det med Svenskarnas parti, som enligt uppgift ska ha delat ut flygblad i området. Eftersom en ”antinazistisk” manifestation hölls därefter insinuerar medierna att klottret ska ha varit ett svar på det.

– Det kan hänga ihop men det är ingenting som tyder på det. Brottet är svårt att lösa om ingen sett någonting, säger Göran Gunnarsson, presstalesperson vid jönköpingspolisen.

Se bilder från skadegörelsen HÄR.

Källor:
Fritidsgård på Österängen utsatt för nazistiskt klotter
Nazistiska slagord på fritidsgård

Relaterade artiklar:
False flag-klotter i Stockholm?
Rasistiskt klotter – verk av antirasist
”Hakkorsepidemin” 1960 – ’false flag’-aktioner av kommunister och judar

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om