Nytt EU-förslag ska tvinga fram identiteten på Bitcoinanvändare

BANKVÄLDET. Sedan Bitcoin lanserades som ett alternativ till de bankkontrollerade valutorna så har kryptovalutans värde skjutit i höjden. Nu vill EU-länder stoppa en av Bitcoins främsta fördelar, nämligen anonymiteten.

Nyligen kunde Nordfront rapportera om att Bitcoin passerade 10 000 dollars-gränsen, med andra ord att värdet av en enhet av kryptovalutan motsvarar 10 000 dollar.

Bitcoins framgångar har dock inte gjort storfinansen och bankväldet nöjda, då handeln i stort sker bortom deras kontroll. I samband med Bitcoins nya rekordnoteringar kommenterade exempelvis Bank of Englands vicechef Jon Cunliffe att Bitcoin minsann inte är en ”riktig valuta” och att investerare måste ”göra sin hemläxa” angående kryptovalutan. Det bankmannen Cunliffe syftade på är att Bitcoin inte kan backas upp av något med ”reellt värde”, trots att varken det brittiska pundet eller andra västerländska valutor längre är kopplade till exempelvis ädelmetaller.

Nu försöker också flera EU-länder att stoppa en av Bitcoins främsta fördelar, nämligen möjligheten för dess användare att vara anonyma. Detta genom att tvinga plattformar som tar emot Bitcoin som betalmedel att avslöja användarnas identitet.

Storbritannien är en av de länder som stödjer den nya lagen och i ett uttalande från det brittiska finansdepartementet står det att man genom att avanonymisera kryptovalutor såsom Bitcoin tror sig kunna bekämpa fenomen som penningtvätt, skatteflykt och terrorfinansiering.

Går lagförslaget igenom kommer samtliga EU-länder att tvingas implementera det i sina nationella lagstiftningar. Nya Dagbladet, som var i kontakt med Erik Lenntorp vid det svenska regeringskansliet, rapporterar om att Sverige inte kommer att motsätta sig de nya reglerna, som förväntas vara färdiga senast under 2018.

Källa:
EU ska försöka avslöja identiteten på Bitcoinanvändare

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Christian HamiltonRamondBM Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
M
Medlem

Judar och deras EU terror mot andra länder.
Snart man måste meddela om man behöver köpa nya kalsonger…utan att legitimera med BANKID går alla naken och hungrig

b¤d
Medlem

I allt har de sina fingrar nedstoppade.
Och deras fingrar blir fetare och fetare. Likt tentakler. Fy faen.

Ramón Mercader
Medlem

”Give me the control of a nation’s energy and I care not who make the laws”

Får hoppas på att inte Rothschild har lyckats tillämpa en ev. sådan idé för långt.

Christian Hamilton
Medlem

Nja snarare var det pengarna han menade och med dessa styr han redan de flesta av världens länder. Den familjen styr och äger de flesta av västvärldens centralbanker. Tala om makt!!!!

”Give me control of a nation’s money and I care not who makes it’s laws” — Mayer Amschel Bauer Rothschild

Ramón Mercader
Medlem

Jo, jag vet och det var det med pengarna och att de äger nästan hela världens banker inte ”bara” i västvärlden, som gjorde att jag kom på idén. Eller ja, det var förvisso någon på Nordfront för ett tag sen som skrev något annat väldigt kort om Rothschild och energin i ett helt annat sammanhang. Idéer om att bygga ett samhälle i ett samhälle har det talats om. Det blir i princip omöjligt om de skulle få kontroll över energin i de flesta av världens länder. Efter jag kom att tänka på det så kom jag på vad någon skrivit… Läs mer »

Ramón Mercader
Medlem

Går det någon stans i t.ex. Sverige för Bitcoin att att köpa upp en större energiproduktionsanläggning med energinät för Bitocin likt det inte sällan går att köpa för tillräckligt mycket av en ”riktig valuta”?

Med tillräckligt mycket Bitocins går det förvisso att växla in för växlingsavgift och därefter beskatta för att köpa upp det någonstans i t.ex. Sverige.

Men tänkte för Bitcoins direkt istället för med ”riktiga pengar”.