Nytt Brexitavtal mellan EU och Storbritannien

BREXIT. Ännu ett avtal mellan EU och Storbritannien ser ut att få svårt att röstas igenom av det brittiska parlamentet.

Storbritanniens nye premiärminister tillika Tories partiledare, Boris Johnson, har förhandlat fram ett nytt avtal med EU om Storbritanniens utträde ur globalistunionen.

Den ökände ordföranden för EU-kommissionen, Jean-Claude Juncker, kallar avtalet för ”rättvist och balanserat”.

Enligt BBC ska det vara mycket likt det Brexit-förslag som den tidigare premiärministern Theresa May i vintras misslyckades tre gånger med att få igenom i parlamentet, vilket ledde till hennes avgång och Johnsons tillträde.

Den gången kritiserade den mest kända Brexit-profilen Nigel Farage Theresa Mays utträdesförslag för att det hade inneburit att Storbritannien fortfarande inte skulle ha kontroll över landets gränser. Farage kritiserade också en rad ekonomiska aspekter som skulle innebära förlustaffärer för landet, samt att de enligt avtalet själva inte kan lämna EU:s tullunion ifall de kvarvarande EU-länderna motsätter sig det.

Boris Johnson vill nu att det brittiska parlamentet ska rösta igenom det nya förslaget under lördagen, något som dock ser ut att bli svårt. Det nordirländska unionistpartiet DUP, som Tories behöver för att få en majoritet i parlamentet, har nämligen sagt att de inte kommer att stöda avtalet eftersom det försvagar Nordirlands status i unionen.

Även Labours partiledare Jeremy Corbyn har avfärdat avtalet.

Källor:
Brexit: EU and UK reach deal but DUP refuses support
Nigel Farage Would Boycott ‘Democratic Outrage’ Rigged Referendum with No Full Brexit Option

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Klaus
Nybörjare
Klaus
9 månader sedan

Rothschild’d britter röstade för tre år sedan (28 juni 2016) med 52% för brexit, dvs att lämna EU.
Det är häpnadsväcknde hur snabbt de besluter och genomför bombaderingar av oskyldiga folk. Det är väl mer typiskt brittiskt, det är något de gillar.