Nytt avslöjande: Twitter erkänner att de säljer privat information till högstbjudande

MEDIA. I en ny video från det medborgarjournalistiska initiativet Project Veritas erkänner Twitteranställda att majoriteten av företagets inkomster kommer från försäljning av privat användarinformation.

Twitteranställd erkänner att man säljer information från sina användares privata meddelanden. Skärmbild: youtube.com.

Det amerikanska medborgarjournalistiska initiativet Project Veritas avslöjar i en ny video att Twitter säljer användarinformation till högstbjudande, även privat information. I videon får man se när Twitteranställda inför dold kamera skryter om hur mycket information de lagrar om användarna, och hur de sedan säljer informationen vidare.

— Allt du skickar lagras på våra servrar, du kan inte ta bort det. Så alla dina sexmeddelanden och dina nakenbilder är på våra servrar nu. Alla dina älskarinnor och tjejer du legat runt med finns på våra servrar nu, säger Panay Singh, ansvarig för direktmeddelanden på Twitter, inför den dolda kameran.

— Så vad som händer är att när du skriver saker eller när du lägger upp bilder på nätet så försvinner de aldrig, de finns alltid där. Även efter du har lagt upp dem så sitter det människor och analyserar dem för att ta reda på vad du är intresserad av och vad du pratar om, och de säljer den informationen… Alltihop. Allt du lägger upp på nätet, fortsätter han utan att veta att allt han säger spelas in.

Mihai Florea, mjukvaruingenjör på företaget, instämmer i vad Singh säger och säger att ”det här är hur företaget får in pengar, du betalar för rätten att använda sidan med din information, det funkar likadant på alla liknande sidor”.

En av Twitters nätverkssäkerhetsingenjörer, Clay Haynes, berättar inför den dolda kameran att han tidigare hade personlig tillgång till alla privata meddelanden som skickades på hemsidan.

— Det är som ett obehagligt storebrorssamhälle. Jag vill inte påstå att det skrämmer mig, men det är på en nivå som verkligen upprör mig, säger Haynes i videon.

Project Veritas har tidigare gjort flera spektakulära avslöjanden, bland annat att Donald Trumps Rysslandskoppling är ”fake news” och att demokraterna använde sig av inhyrda provokatörer mot Trumps valmöten.

Se Project Veritas reportage:

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan

Man måste vara bra pantad om man lägger upp någon privat information på en annan persons tjänst – än värre sexbilder av sig själv. Förstår inte användarna det tekniska? Att de databaser som är avsedda för ett visst användningsfall (presentera denna information för avsedd användare) också kan avläsas av databasadministratör? Det finns inget ”trolla fram dold förvaring av min personliga data” inom IT – om den lagras på server så är den synlig för ägarna, som kan kopiera, redigera eller vad som helst. Själv låter jag ingenting privat lämna mitt eget fysiska hus. Lagrar ingen personlig data på något slags… Läs mer »

Andreas
Nybörjare
Andreas
2 år sedan

Twittrar folk sexmeddelanden och nakenbilder? Kanske går göra privat, men folk borde lärt sig läxan efter ”Fappening”.

Monsom
Nybörjare
Monsom
2 år sedan

Twitter-FaceBook-Instagram mfl ägs alla av ”de utvalda” som snokar i vad du har för dig och använder ditt material hur de vill….

judeägda ”Gettyimmages” tex en bildbyrå som säljer bilder på nätet-ofta olagligt då de (C) copyright även sk public domain bilder och försöker pressa pengar på folk när de använder dem. En svensk fick kravbrev från dem när han lagt upp bild på sina egna vänner på FB :) som han själv tagit :)

comment image

Andreas
Nybörjare
Andreas
2 år sedan
Reply to  Monsom

Tänkte det var nåt lurt med dessa sajter och deras fina bilder. Listade precis ut hur man hämtar en bild utan loggan från getty, om än inte i allra högsta storlek. Bara att installera en webbläsare som visar alla bilder som används på sidan, via nåt avancerat – menyalternativ, och spara den som ej har loggan. Får väl hoppas jag undviker inkassotentaklen nu.

Monsom
Nybörjare
Monsom
2 år sedan
Reply to  Andreas

…prova Pinterest,de verkar bra,bara sign up och sedan kolla deras material utan ”vattenstämpel” som Gettyimages-Alamy-Shutterstock använder sig av….
man kan ta bort vattenstämpeln ganska lätt-kolla nätet om det,fler har skrivit om det där.