Nyköpings tingsrätt: Ful råttmänniska ser för judisk ut

JURIDIK. Enligt en dom från Nyköpings tingsrätt är det uppenbart att en ful råttmänniska syftade till att uttrycka missaktning mot judar.

Censurerad version av människoråttan.

Det var i slutet av maj som Nyköping tingsrätt dömde en 21-årig nationalsocialist till böter på 2500 kronor för hets mot folkgrupp och andra former av politiskt motiverad brottslighet.

Bilden som mannen döms för att ha publicerat på VK är en bild på en död råtta i en råttfälla. Fällan är riggad med pengar och råttan har ett fult ansikte som åklagaren menar ser ut som en jude fast lite överdrivet.

Enligt domen förklarade den då åtalade mannen bilden på följande sätt i rätten:

Bilden kan handla om en gubbe som fastnat i en råttfälla eftersom han försökt ta pengar, dvs. om girighet i allmänhet. Tolkningen beror på betraktarens egna fördomar. Han hade själv inte någon misstanke om att det kunde ses som en judisk man.

Tingsrätten gick dock på åklagarens linje och menade att den fula råttmänniskan måste vara en jude.

Bilden är en karikatyr och utvisar en man med drag som är typiska för en nidbild av en jude. Det är uppenbart att bilden avser att uttrycka missaktning mot judar och att den överskrider gränsen för en saklig och vederhäftig diskussion rörande judar. [Den åtalade] måste ha insett detta. Åtalet är styrkt; det är dock inte styrkt vare sig att [den åtalade] genom publiceringen uttryckte hot eller att han hade uppsåt att göra det.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Caesar-AureliusSlipsenThorKlausSigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Herr Shekel
Medlem

Haha! Systemt antar sina egna fördomar. Allt för att tillfredsställa den evige.

Klaus
Medlem

Precis, sådan ser en jude ut, råtten liknar en jude efter smällen enligt tingsrätten. Råttor gnager nästan allt och kan förstöra allt.comment image

Sigfrid
Medlem

Sverige förfasar sig över hur oliktänkande behandlas i Kina och vissa andra länder men vad är skillnaden mot Sverige?Här förföljs och trakasseras folk för minsta kritik av judar och invandrare pensionärer som säger något i affekt kastas i fängelse eller bötfälls på löpande band.

Thor
Medlem

Råttchild

Slipsen
Medlem

Usch vad fördomsfulla nämdemännen och domaren är i Nyköpings tingsrätt! Jag menar det kunde ju lika gärna vara en svensk man, var det inte så nyss?

Caesar-Aurelius
Medlem

Tingsrätten är ingen juridisk domstol. Samtliga nämndemän i tingsrätten är bara vanliga kommunalpolitiker.

Tingsrätten fäller därför inte domar baserade på juridik & lag, utan tingsrätten dömer efter politisk åsikt.

Överklaga och den riktiga, dvs. den juridiska domstolen, Hovrätten, kommer att upphäva den politiska domen och fria.

Om hovrätten skulle döma som tingsrätten så är det slut med lag och rätt i ”Svärge”.