Nordfronts nyhetssvep – vecka 23

Av ,
Nyhetsredaktör
0

NYHETSVECKAN. Nordfronts nyhetsredaktör sammanfattar de viktigaste nyheterna under veckan som gått.

Norden: Twitterpolisens erkännande, homolobbyns upprördhet och folkfientlig nationaldag

Responsen var god när Nordiska motståndsrörelsen besökte jaktmässan Swedish Game Fair. Att till och med polisen betedde sig civiliserat förklarades dock senare med att de utsända polismännen filmades till programmet ”Södertäljepolisen”.

Under veckan erkände dock Stockholmspolisen Viktor Adophson – mer känd som ”YB Södermalm” på Twitter –  att det inte finns någon grupp som polisen använder så mycket våld mot som Nordiska motståndsrörelsen.

Samtidigt kräver vänsterextremisten Petter Larsson på Sydsvenskan att polisen börjar samarbeta med antifascister för att ”tvinga bort” nationella när de vill bedriva opinionsbildning.

Efter en aktion där en docka föreställande en pedofil hängts upp i en snara i västgötska Tranemo har homolobbyn fått nog. Nu kräver man extra skydd av samhället för sin subversiva verksamhet.

Vid 09-tiden på fredagen kom larmet om en kraftig explosion i ett lägenhetshus i Linköping. 25 personer skadades lindrigt samtidigt som ett hundratal lägenheter fick fönster och balkonger förstörda.

Sverigedemokraterna tar makten i ytterligare en skånsk kommun, efter att man kommit överens med Moderaterna och Kristdemokraterna. Men den tilltänkta kommunstyrelseordföranden Teddy Nilsson har hamnat i blåsväder, då han delat ett inlägg där Annie Lööf beskrivs som ”folkförrädare” samt uttryckt att Prideflaggan bör förbjudas.

På nationaldagen kom flertalet svenskfientliga uttalanden från etablissemanget. Statsminister Stefan Löfven hyllade det mångkulturella Sverige och menade att det var ”väldigt få saker som var bättre förr”. På Twitter passade också proffstyckaren Alexandra Pascalidou på att hävda att man inte föds till svensk, utan att det är något man ”blir”.

Fältbiologerna menar dock att nationaldagen ska vara en dag då man bekämpar ”invasiva arter” som hotar den biologiska mångfalden i Sverige. Därför har man utsett den 6 juni till ”Stora lupinbekämpardagen”.

I Danmark rasade stödet för Dansk folkeparti och vänsterblocket stod som segrare när danskarna gick till val. Det nya invandringskritiska Stram Kurs var däremot nära att ta plats i folketinget samtidigt som ännu ett invandringskritiskt parti – Nya Borgerlige – klarade spärren.

Under måndagen kom beskedet att Uppsala tingsrätt inte häktar Julian Assange i sin frånvaro. Han sitter säkert i ett brittiskt högsäkerhetsfängelse, menar man. Detta gör att åklagaren i dagsläget inte kan begära honom utlämnad till Sverige.

Julian Assange bärs ut av brittisk polis från Ecuadors ambassad i London.

En oberoende rapport från stiftelsen Det goda samhället visar att Brottsförebyggande rådet ljugit på order av regeringen när de hävdar att den ökande brottslighet inte har något samband med ökad invandring. Rapporten visar bland annat att män födda i Afrika och i västra Asien (Irak, Syrien, Afghanistan) enligt statistiken har störst överrisk att begå våldtäkt.

Världen: Googles Youtubecensur och Trumps hyckleri

Under veckan ströp Google yttrandefriheten på Youtube ytterligare, vilket drabbat ett stort antal användare. Det är ”hat- och konspirationsfilmer” som man vill få bort och nationalsocialism är numera totalförbjudet på tjänsten.

Den mäktiga judisk makt-gruppen Anti Defarmation Leauge (ADL) har också tagit åt sig äran för censuren, men menar att Youtube måste gå ännu längre för att bekämpa ”hatet”.

Googles censur har dock även drabbat helt vanliga konservativa nyhetstidningar, som rapporterar betydligt mindre trafik sedan censuren drog igång.

Den tyska historikern Marie Sophie Hingst fick förra året utmärkelsen Guldbloggaren i Tyskland. Men nu visar det sig – chockerande nog – att alla hennes berättelser om ”förintelsen” var påhittade.

Under ett besök i Storbritannien proklamerade USA:s president Donald Trump att han föredragit en ”hård Brexit” ifall han var landets ledare.

Under besöket lät han sig intervjuas av brittisk media, där han sa sig vara beredd att använda kärnvapen i konflikten med Iran – som beror på att USA vill hindra landet från att själva använda kärnvapen.

Trump har också påstått att Ryssland meddelat honom att de dragit tillbaka sina trupper från Venezuela, där de befinner sig för att förbereda landet inför en eventuell amerikansk invasion. Detta tillbakavisas dock av Ryssland som menar att Trump fått uppgifterna från Wall Street Journal.

Samtidigt var ett ryskt och ett amerikanskt örlogsfatyg bara meter från att kollidera i Östkinesiska havet. Båda länderna skyller på varandra och bilder från incidenten liknar något av ett ”chicken race”.

I ett nytt uttalande från FN-chefen Antonio Guterres måste EU-länderna måste lämna bort ännu mer makt till Bryssel. Detta i syfte att öka invandringen ännu mer.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar